Montenegro

URA ne odustaje od MUP-a i odbrane

Predsjedništvo Građanskog pokreta URA podržalo je sinoć politiku vrha stranke vezano za pregovore o formiranju nove vlade. Prema nezvaničnim, ali pouzdanim saznanjima Dana, članovi Predsjedništva ukazali su da savez Crno na bijelo ispostavlja legitimne zahtjeve. U prvom redu, to se tiče sektora bezbjednosti, odnosno Ministarstva unutrašnjih pos lova i Ministarstva odbrane. Snažno je podržan zahtjev da bude formirana ekspertska vlada.

Iz pokreta URA se u vezi sa sinoć održanom sjednicom nijesu zvanično oglašavali.

Komentarišući medijske navode o raspodjeli funkcija i resora među partijama nove većine, funkcioner URA Božena Jelušić rekla je u srijedu za Radio Crne Gore da je riječ o računu bez krčmara i još jednom od spinova koji su počeli da se pojavljuju u medijima.

“Jedino ekspertska vlada, sa nužnim izuzetkom da mandatar mora da bude iz redova poslanika, dolazi u obzir, jer mi sa ove tri koalicije nijesmo stupili u predizbornu koaliciju koja bi podrazumijevala procente i odnose snaga, nego smo napravili postizbornu saradnju da bismo demontirali sistem koji je zarobio institucije”, rekla je Jelušić.

Ona je kazala kako je URA jasno pokazala da ne ucjenjuje i da vred nuje izborni rezultat, te da je saradnik bez kojeg nema demontaže DPS sistema i institucija.

“Zato je potrebna ekspertiza, jer jedino ona stavlja u drugi plan ko je odakle i ko je ko”, rekla je Jelušić.

Teško je, smatra ona, u ovom trenutku praviti vladu u Crnoj Gori, jer je u uslovima velikog nepovjerenja građana u partije, te partije među sobom, teško biti odmjeren, naći srednju granicu i napraviti ono što je najbolje.

“Mi u Građanskom pokretu URA smatramo da je to vlada stručnjaka i idealan kišobran pod kojim može da se smjesti i da se liječi nepovjerenje”, rekla je Jelušić.

Football news:

Maradona's son said goodbye to his father: You will never die, because I will love you until my last breath
Jose Mourinho: Chelsea have an amazing squad. Can play Mendy or the most expensive goalkeeper in the history of the Premier League
Andrea Pirlo: Ronaldo is a bit tired after so many games. We agreed that he will rest
Maradona's manager: Diego didn't want to live anymore. He allowed himself to die
Eder Sarabia: I hope Barcelona will once again be the team that made us enjoy football like no other
Maradona is a major figure in the life of Director Paolo Sorrentino. He believes that Diego saved his life, and calls the Argentine his guide to the world of art
Barca presidential candidate farre: I want Messi to become the honorary President of the club. He will stay