Montenegro

Važne bitke u 2.CFL

Dečić je po svemu sudeći novi prvoligaš, a Otrant Olimpik od naredne sezone biće u regiji. Međutim, do kraja Druge lige ostaju dvije dileme – ko će igrati baraž i ko ćejoš izgubiti status drugoligaša.

Baš zbog toga derbi sjevera između Jedinstva i Jezera, koji će zbog sve teže situacije sa korona virusom u Bijelom Polju, biti odigran u Mojkovcu, ima nikad veći značaj, jer upravo ta dva tima uz Bokelj jure baraž. Jezero je napravilo važan iskorak pobjedom protiv Bokelja, a sada će pokušati da trijumfom protiv drugog konkurenta napravi možda i ključni korak ka svom cilju.

Jedinstvo kasni za konkurentima samo dva boda, pa je upravo današnji meč prilika da preuzme mjesto u zoni baraža. Sa druge strane, Bokelj koji je već tri meča bez pobjede ima nikad veći imperativ protiv Drezge. Kotorani su osvojili bod protiv Arsenala, a zatim poraženi od Lovćena i Jezera. Jasno je da ih sada očekuje meč bez prava na kiks, a zavisno od ishoda meča u Mojkovcu mogu ponovo biti u dobroj poziciji. Ali Bokelju neće biti lako, jer je taj meč i za Drezgu od posebnog značaja. Naime, tim iz Pipera ima samo četiri boda više od Lovćena, pa je jasno da se nakon ovog kola stvari mogu znatno promijeniti. Dakle, oba tima, iako sa potpuno različitim ambicijama, žele bodove, pa se u Kotoru očekuje zanimljiv fudbal.

Lovćen je živnuo pobjedom upravo u Kotoru, vratio nadu u spas, iako je poražen u Ulcinju, remijem protiv Drezge propustio je priliku da se totalno vrati, ali to može napraviti danas. Cetinjani imaju priliku da iznenade lidera, koji više nije toliko pod pritiskom, budući da je potpuno miran sa čak 12 bodova više u odnosu na konkurente. Baš zbog toga u Lovćenu se nadaju da opuštenost lidera mogu kazniti i stići do bodova koji bi im značili mnogo na putu spasa.

Mečevi Otrant Olimpik – Mornar, kao i Ibar – Arsenal, gotovo da ne donose nikakav rezultatski značaj. Sva četiri tima za sada su sigurna i na pristojnoj distanci od opasne zone, a ujedno daleko od baraža, pa se zbog toga očekuje da u tim mečevima bude otvoren fudbal, koji će donijeti dosta golova. Ipak, biće zanimljivo u Ulcinju vidjeti da li Otrant Olimpik nakon što je iznenadio Lovćen i Drezgu, bez obzira što je na putu eliminacije, može napraviti još jedno iznenađenje.

Football news:

Liverpool are close to buying a defender for Olympiakos Tsimikas. Medical check-up-this week
Barcelona intends to sign Bernardo Silva. City can get Semeda
Real are planning to buy Dybala and are ready to include Kroos or ISCO in the deal (Sport Mediaset)
Conte about Inter before the 1/4 Europa League: we Continue to progress, we become stronger
Piontek is Interesting to Fiorentina. Herta wants just over 20 million euros
Barzagli or Grosso will replace Pirlo in Juventus U23
Daudov about Akhmat: I am Sure that the team will Interact better with each new game