Montenegro

Vladimir Jokić predsjednik opštine Kotor

Odbornici Skupštine opštine Kotor su sa 17 glasova za i 11 glasova protiv, danas izabrali Vladimira Jokića, diplomiranog pravnika, za predsjednika opštine Kotor.

Sjednica je počela minutom ćutanja zbog smrti mitropolita crnogorsko primorskog Amfilohija Radovića.

Jokića nijesu podržali DPS, Liberalna partija, SD i SDP. Njihovi predstavnici su, obrazlažući ovu odluku jedinstveni u stavu da je Vladimir Jokić uzurpirao svoj položaj i samovoljno donosio odluke kada je bio predsjednik opštine Kotor prije godinu i po, prenosi Skala radio.

Ljiljana Popović Moškov, odbornica GP URA, koja je bila dio tadašnje vlasti a danas konstituent nove vlasti u Kotoru, je potvrdila da je bilo političkih ucjena i loše donešenih odluka ali da će u nastavku u novoj većini biti konstruktivan kritičar u budućoj vlasti.

Dosadašnji predsjednik opštine Kotor Željko Aprcović je zahvalio svojim saradnicima a posebno građanima Kotora koji su vjerovali i dali 4437 glasova DPS-u Kotor i podsjetio na završene ali i započete kapitalne investicije u vrijeme njegovog mandata.

“Opštinski Budžet nije prazan i u ovim teškim vremenima uz sve obaveze proistekle iz prihoda i rashoda. Nemamo nikakvih obaveza koje bi budućoj vlasti onemogućile normalno funkcionisanje”, poručio je Aprcović, uvjeren da će budžet biti do kraja godine realizovan u iznosu od 21 milion eura, dok je u ovom trenutku na preko 18 miliona.

Nakon svečane izjave, u svom obraćanju Vladimir Jokić je sa indignacijom odbio bilo kakve podjele na lojalne i nelojalne, patriote i nepatriote, niko nema licencu na to.

Podsjećamo, novi skupštinski saziv čine DPS sa 12 mandata, Demokrate devet, DF sedam a URA, Socijalisti, Liberalna partija, Socijaldemokrate i Socijaldemokratska partija imaju po jedan mandat.

Sjednica je danas, zbog epidemiološke situacije i skučenog prostora u skupštinskoj sali palate Bizanti, kako je to obrazložio predsjednik SO Kotor Dejan Vukšić, održana u sali kina „Boka“.

Football news:

Maradona was buried near Buenos Aires next to his parents
Mourinho on Maradona: We can find his football on Google, but we won't find Diego there. I miss him
Fabio Capello: against such a mediocre Real Madrid, Inter could have played better
Ibrahimovic met with the Swedish national team coach in Milan
Тот Tottenham midfielder Winks scored from 49 yards. This is the 3rd result in the Europa League, all - in this draw
This miss will hurt all men: Molde player missed from half a meter and drove into the bar
Mikel Arteta: I am Very happy with Pepe's game against Molde. Arsenal played well overall