Macedonia
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Дисциплински мерки за несоодветно постапување на полициски службеници со новинарка од Фокус

Од: А1он

Одделот за внатрешна контрола, криминалистички истраги и професионални стандарди при МВР постапувајќи по пријава од Здружението на новинари на Македонија за непрофесионално полициско постапување на 11.8.2022 кон новинарката на Фокус, В.К. од Неготино, а во врска со поплака од страна на жена од Неготино која на 8.8.2022 удрила малолетник со автомобил на улица ,,Маршал Тито” во Неготино, за што новинарката објавила текст, утврди несоодветно извршување на работните задачи од полициски службеници и поради тоа ќе бидат изречени дисциплински мерки односно ќе биде поведена дисциплинска постапка против тројца полициски службеници, согласно колективниот договор.

dobivaj vesti na viber

Министерството за внатрешни работи останува посветено на одличната соработка со новинарите и Здружението на новинари на Македонија и без никаква толеранција за вакви и слични случаи, кои ќе бидат соодветно санкционирани.