logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo
star Bookmark: Tag Tag Tag Tag Tag
Macedonia

Дончиќ собра 2,2 милиони долари за лекување на малиот Крис

Лука Дончиќ не само што е врвен кошаркар, туку е и човек со огромно срце.

Кога дознал дека на 22-месечниот Крис од Словенија му се потребни 2 милиони долари за лекување од тешка болест, Дончиќ не размислувал два пати и со помош на пријателите собрал пари за да може детето веднаш да биде примено во болница во Лос Анџелес и да почне да прима терапија.

Крис боледува од ретка генетска болест  - спинална мускулна атрофија. Лекарите им рекле на неговите родители Ана и Матео дека му е потребна многу скапа терапија со Zolgensma.

20-годишниот словенечки кошаркар собрал 2,2 милиони долари и му платил на семејството на Крис тримесечен престој во Лос Анџелес и ги покрил трошоците за терапијата што има висок процент на успешност.

Синоќа Лука и го запозна неговиот мал херој пред натпреварот меѓу Л.А. Лејкерс и Далас.

Themes
ICO