Macedonia
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Европската коалиција ќе победи на претседателските избори, рече Ковачевски непрецизирајќи дали ќе имаат заеднички кандидат со ДУИ | Сакам да кажам

Сакам да кажам - пред: 25 мин

Премиерот Димитар Ковачевски денеска кажа дека на следните претседателски избори кои ќе бидат напролет победник ќе биде кандидатот на таканаречената „европска коалиција“ од која дел е неговата партија СДСМ.

Р.С.Европа - пред: 1 час

На следните претседателски избори политичкиот концепт „Европски фронт “ од партии кои се залагаат за европска интеграција на државата ќе имаат заеднички кандидат изјави денеска премиерот Димитар Ковачевски.

Бриф - пред: 35 мин

„На следните претседателки избори, кандидатот на европската коалиција, на концепцијата и политичките партии кои се залагаат за интеграција на Северна Македонија во ЕУ ќе биде победнички кандидат и ќе биде избран за претседател“ рече премиерот ...

А1 On - пред: 1 час

Премиерот Димитар Ковачевски и лидер на СДСМ не ја исклучува опцијата неговата партија да направи предиизборна коалиција со албанските партии со кои би настапиле на редовните парламентарни избори и која би била европски концепт.

Независен - пред: 55 мин

Европската коалиција на партиите кои се залагаат за интеграција и напредување на Северна Македонија во Европската Унија ќе биде победничка на следните претседателски, а потоа и на парламентарните избори, порача премиерот Димитар Ковачевски.

365 - пред: 31 мин

„Европската коалиција на партиите кои се залагаат за интеграција и напредување на Северна Македонија во Европската Унија ќе биде победничка на следните претседателски, а потоа и на парламентарните избори“, порача премиерот Димитар Ковачевски.

Zoom - пред: 19 мин

Европската коалиција на партиите кои се залагаат за интеграција и напредување на Северна Македонија во Европската Унија ќе биде победничка на следните претседателски, а потоа и на парламентарните избори, порача премиерот Димитар Ковачевски.

Expres - пред: 17 мин

Европската коалиција на партиите кои се залагаат за интеграција и напредување на Северна Македонија во Европската Унија ќе биде победничка на следните претседателски, а потоа и на парламентарните избори, порача премиерот Димитар Ковачевски.

еМагазин - тукушто објавено

Европската коалиција на партиите кои се залагаат за интеграција и напредување на Македонија во Европската Унија ќе биде победничка на следните претседателски, а потоа и на парламентарните избори, порача премиерот .

Слободен Печат - тукушто објавено

Европската коалиција на партиите кои се залагаат за интеграција и напредување на Северна Македонија во Европската Унија ќе биде победничка на следните претседателски, а потоа и на парламентарните избори, порача премиерот Димитар Ковачевски.

Република - тукушто објавено

„Европската коалиција на партиите кои се залагаат за интеграција и напредување на Cеверна Македонија во Европската Унија ќе биде победничка на следните претседателски, а потоа и на парламентарните избори“, рече на денешната прес-конференција ...