Macedonia

Интервју со Ѓорѓи Јовановиќ: Како стигнавме до оваа состојба – да немаме ниту една емисија за култура? | Нова ТВ

Нова ТВ - пред: 25 мин

Серијал интервјуа на НОВА со културните работници во време на корона-кризата: Ѓорѓе Јовановиќ, академски сликар – „Повеќето уметници многу често живееле и живеат на работ на егзистенција па оттаму кризите се нивната „природна средина“.

Серијал интервјуа на НОВА со културните работници во време на Корона кризата: Мира Гаќина, директорка на Музејот на современа уметност- “Уметниците денес, особено кај нас, тие се сосема потиснати, турнати во неизвесност, со најнизок социјален статус.

Онаму каде што постои угнетување, до степен на обесчовечување, не само на жените, туку и на многу други категории, гласот на борбата за основни човекови права во увото на угнетувачот мора да одекне до степен на неподносливи децибели, вели ...

Football news:

Lloris about the fight with Son: It's part of football. Sometimes this happens
Mourinho won the 200th match in the Premier League. Only Ferguson reached this mark faster – just 4 matches
Jose Enrique: Liverpool need a playmaker. Is there a better option than Coutinho?
Leonardo wants to see Allegri at PSG, but the club still trusts Tuchel
Manchester United and Liverpool want to sign 15-year-old Sochaux defender of Kambala
Lloris and Son almost got into a fight after the 1st half with Everton. Before the 2nd, the players made up
Massimiliano Allegri: I am Looking for a project that will have ambitions to win