Macedonia
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Кацарска за покачувањето на платите на функционерите за 78%: Знам дека кај граѓаните и натаму има голем гнев | ТВ21

ТВ21 - пред: 3 часа

Добрила Кацарска, претседателката на Уставниот суд објасни за одлуката за покачување на 78% на платите на функционерите. Во „Клик Плус“ на ТВ21 кажа зошто Уставен донел таква одлука. „Знам дека кај граѓаните и натаму има голем гнев за таквата одлука.

ТВ21 - пред: 2 часа

Претседателката на Уставен суд Добрила Кацарска, вечерва во ТВ21 во „Клик Плус“ кажа дека се надева дека ќе се отвори Уставот за да се внесат Бугарите во него, и дека ќе се внесе и уставната тужба, која според неа, е важна за државата.

ТВ21 - пред: 3 часа

Коментирајќи за одолговлекувањето на судските предмети, претседателката на Уставниот суд Добрила Кацарска во “Клик Плус“ на ТВ21 го спомена предметот за несреќата во „Ласкарци“ каде што судијата девет пати пишува ургенции за вештото лице да ја ...

ТВ21 - пред: 3 часа

Добрила Кацарска, претседателката на Уставниот суд гостуваше во ТВ21 во дебатниот магазин „Клик Плус“. Кацарска ја прашавме дали Никола Груевски може да се врати во Македонија како слободен човек, после измените на кривичнито законик.

ТВ21 - пред: 3 часа

Претседателката на Уставниот суд Добрила Кацарска, вечерва во „Клик Плус“ на ТВ21 кажа дека нема ништо да се загуби ако се внесат Бугарите и другите народи во Уставот. Коментирајќи за постапката за внесувањето во Уставот, кажа дека не треба да им се ...

ТВ21 - пред: 4 часа

Претседателката на Уставниот суд, Добрила Кацарска во „Клик Плус“ на ТВ21 кажа дека со измените на Кривичниот законик многу предмети ќе застарат, а тоа ќе донесе и огромен трошок во буџетот на Македонија.

ТВ21 - пред: 2 часа

Претседателката на Уставен суд, Добрила Кацарска во „Клик Плус“ на ТВ21 коментираше за пропаднатото СЈО. Таа кажа дека е згрозена поради тоа што тоа пропаднало заради еден човек. „Во поглед на СЈО кога почнав да судам бев изненадена колку добро тие ...

ТВ21 - пред: 3 часа

Добрила Кацарска вечерва беше гостин во првото издание во новата сезона на „Клик Плус“ на ТВ21. Претседателката на Уставен суд зборуваше за прислушувањето, за кое кажа дека тоа е монструозно. „Згрозена сум.

ТВ21 - пред: 3 часа

Добрила Кацарска, претседателката на Уставниот суд зборуваше во „Клик Плус“ на ТВ21. Една од темите беа измените во Кривичниот законик, а Кацарска кажа дека е фрапирана од тоа со каква брзина се донесоа измените.

ТВ21 - пред: 4 часа

Претседателката на Уставен суд Добрила Кацарска во интервју за рече дека судот може да оформи предмет ако има сомнеж во уставноста на одреден закон или друг акт. „За уставниот суд да оформи предмет, треба да има сомнеж во уставноста во некој Закон ...

Република - пред: 4 часа

Претседателката на Уставниот суд, Добрила Кацарска, зборувајќи за измените во Кривичниот законик во вечерашното интервју за ТВ21 , рече дека судот може да оформи предмет ако има сомнеж во уставноста на одреден закон или друг акт. , рече Кацарска.

Слободен Печат - пред: 3 часа

„Фрапирана сум како се донесоа измените на Кривичниот законик, уште пофрапирана сум што опозицијата не ги блокираше“, изјави вечерва Добрила Кацарска, претседателката на Уставниот суд во емисијата „Клик Плус“ на ТВ21.

Република - пред: 3 часа

Коментирајќи за одолговлекувањето на судските предмети, претседателката на Уставниот суд Добрила Кацарска во „Клик Плус“ на ТВ21 го спомена предметот за несреќата во Ласкарци аде што судијата девет пати пишува ургенции за вештото лице да ја заврши ...

Lider - пред: 3 часа

Претседателката на Уставниот суд, Добрила Кацарска, зборувајќи за измените во Кривичниот законик во вечерашното интервју за ТВ21 , рече дека судот може да оформи предмет ако има сомнеж во уставноста на одреден закон или друг акт.

Република - пред: 3 часа

Претседателката на Уставниот суд Добрила Кацарска вечерва во „Клик Плус“ на ТВ21 кажа дека, според неа, нема ништо да се загуби ако се внесат Бугарите и другите народи во Уставот. Коментирајќи за постапката за внесувањето во Уставот, кажа дека „не ...

Либертас - пред: 3 часа

Претседателката на Уставниот суд Добрила Кацарска, вечерва во „Клик Плус“ на ТВ21 кажа дека нема ништо да се загуби ако се внесат Бугарите и другите народи во Уставот. Коментирајќи за постапката за внесувањето во Уставот, кажа дека не треба да им се ...

Lider - пред: 2 часа

Претседателката на Уставниот суд Добрила Кацарска вечерва во „Клик Плус“ на ТВ21 кажа дека, според неа, нема ништо да се загуби ако се внесат Бугарите и другите народи во Уставот. Коментирајќи за постапката за внесувањето во Уставот, кажа дека „не ...

Press24 - пред: 2 часа

Добрила Кацарска, претседателката на Уставниот суд објасни за одлуката за покачување на 78% на платите на функционерите. Во „Клик Плус“ на ТВ21 кажа зошто Уставен донел таква одлука. „Знам дека кај граѓаните и натаму има голем гнев за таквата одлука.

Press24 - пред: 2 часа

Претседателката на Уставниот суд, Добрила Кацарска во „Клик Плус“ на ТВ21 кажа дека со измените на Кривичниот законик многу предмети ќе застарат, а тоа ќе донесе и огромен трошок во буџетот на Македонија.

Expres - пред: 2 часа

Претседателката на Уставниот суд, Добрила Кацарска, со политички коментар за внесувањето на Бугарите во највисокиот законодавен акт. „За граѓаните да разберат, треба да знаеме друго. Да се нагласи дека Македонија е држава на македонскиот народ и на ...

4NEWS - пред: 2 часа

Претседателката на Уставниот суд Добрила Кацарска, вечерва во „Клик Плус“ на ТВ21 кажа дека нема ништо да се загуби ако се внесат Бугарите и другите народи во Уставот. Коментирајќи за постапката за внесувањето во Уставот, кажа дека не треба да им се ...

360 степени - пред: 1 час

Не би можела сега однапред да коментирам околу Кривичниот законик во смисла дали истиот е уставен или има нешто што е спротивно на Уставот. Ние веќе имаме добиено две иницијативи токму за овој закон.