Macedonia
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Маврово и Ростуше бара да се прогласи кризна состојба поради зголеменото присуство на мечки | Локално

Локално - пред: 17 мин

Врз основа на донесениот заклучок на вонредна седница од страна на Советот на Општина Маврово и Ростуше, Општината до Владата поднела информација со барање за прогласување кризна состојба на цела територија на Општина Маврово и Ростуше.

Фактор - пред: 30 мин

Денеска, директорот на ЦУК Стојанче Ангелов ќе одржи прес-конференција во ЦУК, на којашто ќе извести за добиената иницијатива од Општина Маврово и Ростуше со којашто бараат прогласување кризна состојба на територијата на општината поради голема ...

А1 On - пред: 21 часа

Пратеничката Белкиса Зеќири од СДСМ коментирајќи одговор на прашање од министерката за животна средина, Каја Шукова, рече дека општина Маврово и Ростуше поднела барање до ЦУК и до Владата да се прогласи кризна состојба на нејзината територија за да ...

Н.Македонија - пред: 1 ден

Сѐ позачестените случаи на влегување на мечки во приватните куќи и дворовите на граѓаните внесоа вознемиреност кај жителите на општината Маврово и Ростуше, кои бараат од надлежните да се најде соодветно решение за овој сериозен проблем.

Да се отстранат сите ѓубришта и диви депонии околу населените места и локалните патишта, навремено да се чисти сметот, да се затворат со метална ограда сите места за одлагање на комунален отпад и да се обезбеди контрола на сите објекти во кои се ...

4NEWS - тукушто објавено

Врз основа на донесениот заклучок на вонредна седница од страна на Советот на Општина Маврово и Ростуше, Општината до Владата поднела информација со барање за прогласување кризна состојба на цела територија на Општина Маврово и Ростуше.

Скопје инфо - тукушто објавено

Врз основа на донесениот заклучок на вонредна седница од страна на Советот на Општина Маврово и Ростуше, Општината до Владата поднела информација со барање за прогласување кризна состојба на цела територија на Општина Маврово и Ростуше.