Macedonia

Не се дише: Скопје вечерва најзагаден град во Светот, градот со препораки до граѓаните | ТВ21

ТВ21 - тукушто објавено

Вечерва нешто пред полноќ, Скопје беше прв на листата на најзагадени градови во Светот. Алармантна беше ситуацијата во главниот град, а најголемо загадување е регистрирано кај ректоратот. Вечерва големо загадување е регистрирано и во Струмица и во ...

Воздухот загаден и вечерва во Македонија. Најзагадено е во Кавадарци и Струмица вечерва, а во Скопје се гуши Ново Лисиче. Загадено и во Велес, Тетово и ...

Загаденоста никако да стивне во новата 2020 година. Вечерва Кавадарци бешее најзагаден град во земјава со 494 микрограми на метар кубен ПМ 10 честички, додека зад него е Струмица со 332. Во Скопје најзагадена општина вечерва е скопско Лисиче со 322 ...

Вечерва Кавадарци е најзагаден град во земјава со 494 микрограми на метар кубен ПМ 10 честички, додека зад него е Струмица со 332. Во Скопје најзагадена општина вечерва е скопско Лисиче со 322 ПМ 10 честички на метар кубен, додека потоа следуваат ...