Macedonia

Нова градинка со капацитет за згрижување на 125 деца се гради во Драчево | Канал5

Канал5 - тукушто објавено

Градинките ќе се отворат навремено кога ќе заврши скринингот на сите вработени и ќе се почувствува дека и децата и вработените во градинките ќе бидат безбедни, вели техничкиот премиер Оливер Спасовски.

24Инфо - пред: 2 часа

Претседателот на Владата на Република Северна Македонија, Оливер Спасовски, заедно со заменикот министер за труд и социјална политика, Ѓонул Бајрактар, дополнителниот заменик за труд и социјална политика, Санела Шкријељ и градоначалникот на Општина ...

24Инфо - пред: 2 часа

Прес-конференција, Милан Живковиќ, претседател на Комисија за труд и социјална политика на СДСМ „Грижата за децата е грижа за нашата иднина, иднината на сегашните и идни генерации. Затоа секој влог во младината е влог за подобро утре, влог за ...

Нова ТВ - пред: 3 часа

Премиерот Оливер Спасовски најави дека градинките ќе бидат отворени штом комплетно заврши скринингот на вработените и кога ќе се почувствува дека децата во нив ќе бидат безбедни. Од Министерството за здравство бил информиран дека процесот на ...

Вечер - пред: 3 часа

Со пари обезбедени од Светската банка се гради нова градинка во населба Драчево која треба да згрижи 125 деца. Во градинката ќе се обезбеди место за 95 деца од две до шест години, а 30 места се наменети за оние до двегодишна возраст.

Frontline - пред: 2 часа

Заев додаде и дека се обезбедени уште 15 милиони евра од Светска банка за вложување во нови енергетски и инклузивни градинки за згрижување на 7.500 деца, што води до 60% зголемување на капацитетите.

Frontline - пред: 2 часа

Со секоја инвестиција во предучилишното образование, вложуваме во нашите најмлади, овозможиме подобра иднина за нив и за целото општество, истакна претседателот на Владата, Спасовски при увидот во градежните работи во новата градинка во ...

360 степени - пред: 3 часа

Градинките да се отворат веднаш по комплетното завршување на скринингот и кога ќе се осигура нивната безбедност, изјави денеска премиерот Оливер Спасовски. Тој рече дека вчера од Министерството за здравство бил известен оти уште некој ден ќе заврши ...

Локално - пред: 3 часа

Нова детска градинка со капацитет да згрижи 125 деца, од кои 95 од две до шест години, а 30 до двегодишна возраст се гради во Драчево Општина Кисела Вода, со средства од Светска банка наменети за подобрување на пристапот до услугите за згрижување и ...

Опсервер - пред: 4 часа

Скопје, 18 јуни 2020 () – Премиерот Оливер Спасовски очекува градинките да се отворат навремено кога ќе биде завршен комплетно скринингот и кога ќе се почувствува дека и децата и вработените во градинките ќе бидат безбедни.

Опсервер - пред: 4 часа

Скопје, 18 јуни 2020 () – Премиерот Оливер Спасовски, заменикот министер за труд и социјална политика, Ѓонул Бајрактар и дополнителната заменик министерка за труд и социјална политика, Санела Шкријељ на увид во градежните работи на нова, енергетски ...

Деца - пред: 9 часа

На онлајн-анкетата 61,9 отсто од родителите одговориле дека не би ги пуштиле децата во градинка откако ќе се отворат, а 38,1 отсто би ги пуштиле Повеќето родители не би ги пратиле децата во градинките ако се отворат за време на пандемијата и додека ...

Факултети - пред: 8 часа

Повеќето родители не би ги пратиле децата во градинките ако се отворат за време на пандемијата и додека има заболени од коронавирусот. Многу родители велат дека нема кој да им ги чува децата ако мора да одат на работа, а дел сметаат дека градинката ...

Сител - пред: 4 часа

Премиерот Оливер Спасовски очекува градинките да се отворат навремено кога ќе биде завршен комплетно скринингот и кога ќе се почувствува дека и децата и вработените во градинките ќе бидат безбедни.

+инфо - пред: 4 часа

Премиерот Оливер Спасовски очекува градинките да се отворат навремено кога ќе биде завршен комплетно скринингот и кога ќе се почувствува дека и децата и вработените во градинките ќе бидат безбедни.

24Инфо - пред: 4 часа

Премиерот Оливер Спасовски очекува градинките да се отворат навремено кога ќе биде завршен комплетно скринингот и кога ќе се почувствува дека и децата и вработените во градинките ќе бидат безбедни.

Локално - пред: 4 часа

Премиерот Оливер Спасовски очекува градинките да се отворат навремено кога ќе биде завршен комплетно скринингот и кога ќе се почувствува дека и децата и вработените во градинките ќе бидат безбедни.

А1 On - пред: 4 часа

Премиерот Оливер Спасовски очекува градинките да се отворат навремено кога ќе биде завршен комплетно скринингот и кога ќе се почувствува дека и децата и вработените во градинките ќе бидат безбедни.

Слободен Печат - пред: 4 часа

Премиерот Оливер Спасовски очекува градинките да се отворат навремено кога ќе биде завршен комплетно скринингот и кога ќе се почувствува дека и децата и вработените во градинките ќе бидат безбедни.

Либертас - пред: 4 часа

Премиерот Оливер Спасовски очекува градинките да се отворат навремено кога ќе биде завршен комплетно скринингот и кога ќе се почувствува дека и децата и вработените во градинките ќе бидат безбедни.

4NEWS - пред: 4 часа

Премиерот Оливер Спасовски очекува градинките да се отворат навремено кога ќе биде завршен комплетно скринингот и кога ќе се почувствува дека и децата и вработените во градинките ќе бидат безбедни.

Алсат-М - пред: 4 часа

Премиерот Спасовски очекува градинките да се отворат навремено кога ќе биде завршен комплетно скринингот и кога ќе се почувствува дека и децата и вработените во градинките ќе бидат безбедни.

24 Вести - пред: 4 часа

Премиерот Оливер Спасовски очекува градинките да се отворат навремено кога ќе биде завршен комплетно скринингот и кога ќе се почувствува дека и децата и вработените во градинките ќе бидат безбедни.

Press24 - пред: 4 часа

Премиерот Оливер Спасовски очекува градинките да се отворат навремено кога ќе биде завршен комплетно скринингот и кога ќе се почувствува дека и децата и вработените во градинките ќе бидат безбедни.

еМагазин - пред: 4 часа

Премиерот Оливер Спасовски очекува градинките да се отворат навремено кога ќе биде завршен комплетно скринингот и кога ќе се почувствува дека и децата и вработените во градинките ќе бидат безбедни.

Канал5 - пред: 4 часа

Премиерот Оливер Спасовски очекува градинките да се отворат навремено кога ќе биде завршен комплетно скринингот и кога ќе се почувствува дека и децата и вработените во градинките ќе бидат безбедни.

iPortal - пред: 3 часа

Премиерот Оливер Спасовски очекува градинките да се отворат навремено кога ќе биде завршен комплетно скринингот и кога ќе се почувствува дека и децата и вработените во градинките ќе бидат безбедни.

Опсервер - пред: 3 часа

Скопје, 18 јуни 2020 () – Нова детска градинка со капацитет да згрижи 125 деца, од кои 95 од две до шест години, а 30 до двегодишна возраст се гради во Драчево Општина Кисела Вода, со средства од Светска банка наменети за подобрување на пристапот до ...

А1 On - пред: 3 часа

Нова детска градинка со капацитет да згрижи 125 деца, од кои 95 од две до шест години, а 30 до двегодишна возраст се гради во Драчево Општина Кисела Вода, со средства од Светска банка наменети за подобрување на пристапот до услугите за згрижување и ...

Press24 - пред: 3 часа

Нова детска градинка со капацитет да згрижи 125 деца, од кои 95 од две до шест години, а 30 до двегодишна возраст се гради во Драчево Општина Кисела Вода, со средства од Светска банка наменети за подобрување на пристапот до услугите за згрижување и ...

Република - пред: 3 часа

Техничкиот премиер Оливер Спасовски очекува градинките да се отворат навремено кога ќе биде завршен комплетно скринингот и кога ќе се почувствува дека и децата и вработените во градинките ќе бидат безбедни.

МКД - пред: 3 часа

Премиерот Оливер Спасовски очекува градинките да се отворат навремено кога ќе биде завршен комплетно скринингот и кога ќе се почувствува дека и децата и вработените во градинките ќе бидат безбедни.

Вечер - пред: 3 часа

Премиерот Оливер Спасовски очекува градинките да се отворат навремено кога ќе биде завршен комплетно скринингот и кога ќе се почувствува дека и децата и вработените во градинките ќе бидат безбедни.

Независен - пред: 3 часа

Премиерот Оливер Спасовски очекува градинките да се отворат навремено кога ќе биде завршен комплетно скринингот и кога ќе се почувствува дека и децата и вработените во градинките ќе бидат безбедни.

Вечер - пред: 3 часа

Oд Министерството за здравство бев известен оти уште некој ден ќе заврши целосниот скрининг на сите вработени во градинките, по што, најави техничкиот премиер Оливер Спасовски, ќе се разговара прво во Комисијата за заразни болести, а потоа и во ...

Скопје24 - пред: 3 часа

Премиерот Оливер Спасовски очекува градинките да се отворат навремено кога ќе биде завршен комплетно скринингот и кога ќе се почувствува дека и децата и вработените во градинките ќе бидат безбедни.

Скопје инфо - пред: 3 часа

Премиерот Оливер Спасовски очекува градинките да се отворат навремено кога ќе биде завршен комплетно скринингот и кога ќе се почувствува дека и децата и вработените во градинките ќе бидат безбедни.

Фокус - пред: 3 часа

Градинките ќе се отворат веднаш по комплетното завршување на скринингот и кога ќе се осигура нивната безбедност, изјави денеска премиерот Оливер Спасовски. Тој рече дека вчера од Министерството за здравство бил известен оти уште некој ден ќе заврши ...

Нетпрес - пред: 2 часа

Техничкиот премиер Оливер Спасовски очекува градинките да се отворат навремено кога ќе биде завршен комплетно скринингот и кога ќе се почувствува дека и децата и вработените во градинките ќе бидат безбедни.

Макфакс - пред: 2 часа

Техничкиот премиер Оливер Спасовски, заедно со заменикот министер за труд и социјална политика, Ѓонул Бајрактар, дополнителниот заменик за труд и социјална политика, Санела Шкријељ и градоначалникот на Општина Кисела Вода, Филип Темелковски денеска ...

MakPress - пред: 2 часа

Премиерот Оливер Спасовски очекува градинките да се отворат навремено кога ќе биде завршен комплетно скринингот и кога ќе се почувствува дека и децата и вработените во градинките ќе бидат безбедни.

MakPress - пред: 1 час

Нова детска градинка со капацитет да згрижи 125 деца, од кои 95 од две до шест години, а 30 до двегодишна возраст се гради во Драчево Општина Кисела Вода, со средства од Светска банка наменети за подобрување на пристапот до услугите за згрижување и ...

Football news:

Alisson: the points Record was not Liverpool's goal. We are still Champions
Inter want to extend Sanchez's lease and are willing to pay extra for him to Manchester United if the clubs play in the Europa League final
Don't talk behind our backs, go out on the field and fight with us. Pep's possible appeal to Jose, Klopp and the world
Robertson Pro 1:2 with Arsenal: the Result is disappointing. But next week, the 30-year wait will end!
Bruno Fernandes: Ronaldo is the most technical player I have seen
Solskjaer on Chelsea: They have 48 hours more rest before the Cup semi-final. It's not fair
Bayer wants about 100 million euros for Havertz. He will not be released until the end of the Europa League draw