Macedonia
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Со акција на бесплатни прегледи, Институтот за јавно здравје го одбележува Светскиот ден на срцето | ТВ21

ТВ21 - тукушто објавено

Со акција за бесплатни прегледи за проверка на шеќер во крвта, холестерол и крвен притисок, Институтот за јавно здравје во Градскиот парк во Скопје денеска го одбележува Светскиот ден на срцето – 29 септември.

Бизнис Вести - пред: 2 часа

Клиниката Жан Митрев како општествено одговорна компанија традиционално и оваа година дава свој придонес кон одбележувањето на светскиот ден на срцето 29 Септември. За помалку од еден час беа закажани и во текот на денот направени над 300 бесплатни ...

Во Центар - пред: 15 часа

Кардиоваскуларните заболувања се најчеста причина за смрт на глобално ниво. Секоја година во светот од кардиоваскуларни заболувања умираат речиси 18 милиони луѓе. Се проценува дека до 2030 година оваа бројка ќе стигне до 23,6 милиони луѓе.

Денар - пред: 15 часа

Како што објаснуваат кардиолозите, храната што ја консумираме може значително да влијае на здравјето на срцето. Кардиолозите посочуваат дури 12 намирници кои значително придонесуваат за зачувување на здравјето на срцето и циркулаторниот систем, а со ...

Кардиологот д-р Драган Симиќ предупредува како да се однесувате во случај на срцеви заболувања! Според кардиологот д-р Драган Симиќ , Србија е една од земјите со многу висок ризик од кардиоваскуларни заболувања , а повеќе од 50.000 луѓе во Србија ...

Годинашното мото на Светскиот ден на срцето, кој се одбележува денес на сите континенти во светот, а во организација на Светската федерација за срце, бројни стручни здравствени здруженија, медицински установи и невладини организации, не потсетува ...

Во Клиничката болница „Аџибадем Систина“ денеска, по повод светскиот ден на срцето, беа направени бесплатни педијатриски ехо-кардиографски прегледи. Иницијативата е дел од определбата на болницата постојано да биде столб за одржување на здравјето на ...

Светскиот ден на срцето се одбележува секоја година на 29 септември, а оваа година се одвива под слоганот „КОРИСТИ СРЦЕ, ЗНАЈ ПОВЕЌЕ ЗА СРЦЕТО“ О ваа година, Светскиот ден на срцето, 29 септември 2023 година, се одбележува под слоганот: „КОРИСТИ ...

Во Клиничката болница „Аџибадем Систина“ денеска, по повод светскиот ден на срцето, беа направени бесплатни педијатриски ехо-кардиографски прегледи. Иницијативата е дел од определбата на болницата постојано да биде столб за одржување на здравјето на ...

Во Клиничката болница „Аџибадем Систина“ денеска, по повод светскиот ден на срцето, беа направени бесплатни педијатриски ехо-кардиографски прегледи. Иницијативата е дел од определбата на болницата постојано да биде столб за одржување на здравјето на ...

Хаштаг - пред: 23 часа

Во Клиничката болница „Аџибадем Систина“ денеска, по повод светскиот ден на срцето, беа направени бесплатни педијатриски ехо-кардиографски прегледи. Иницијативата е дел од определбата на болницата постојано да биде столб за одржување на здравјето на ...

Во Центар - пред: 4 часа

Како што објаснуваат кардиолозите, храната што ја консумираме може значително да влијае на здравјето на срцето. Кардиолозите посочуваат дури 12 намирници кои значително придонесуваат за зачувување на здравјето на срцето и циркулаторниот систем, а со ...

Кајгана - пред: 2 часа

Клиниката „Жан Митрев“ како општествено одговорна компанија традиционално и оваа година дава свој придонес кон одбележувањето на светскиот ден на срцето - 29 Септември. За помалку од еден час беа закажани и во текот на денот направени над 300 ...

Zoom - пред: 2 часа

Клиниката Жан Митрев како општествено одговорна компанија традиционално и оваа година дава свој придонес кон одбележувањето на светскиот ден на срцето 29 Септември. За помалку од еден час беа закажани и во текот на денот направени над 300 бесплатни ...

Фактор - пред: 2 часа

Клиниката Жан Митрев како општествено одговорна компанија традиционално и оваа година дава свој придонес кон одбележувањето на светскиот ден на срцето 29 Септември. За помалку од еден час беа закажани и во текот на денот направени над 300 бесплатни ...

Локално - пред: 2 часа

Клиниката Жан Митрев како општествено одговорна компанија традиционално и оваа година дава свој придонес кон одбележувањето на светскиот ден на срцето 29 Септември. За помалку од еден час беа закажани и во текот на денот направени над 300 бесплатни ...

Нетпрес - пред: 2 часа

Клиниката Жан Митрев како општествено одговорна компанија традиционално и оваа година дава свој придонес кон одбележувањето на светскиот ден на срцето 29 Септември. За помалку од еден час беа закажани и во текот на денот направени над 300 бесплатни ...

4NEWS - пред: 1 час

Клиниката Жан Митрев како општествено одговорна компанија традиционално и оваа година дава свој придонес кон одбележувањето на светскиот ден на срцето 29 Септември. За помалку од еден час беа закажани и во текот на денот направени над 300 бесплатни ...

Опсервер - пред: 1 час

Клиниката Жан Митрев како општествено одговорна компанија традиционално и оваа година дава свој придонес кон одбележувањето на светскиот ден на срцето 29 Септември. За помалку од еден час беа закажани и во текот на денот направени над 300 бесплатни ...

4NEWS - тукушто објавено

Со акција за бесплатни прегледи за проверка на шеќер во крвта, холестерол и крвен притисок, Институтот за јавно здравје во Градскиот парк во Скопје денеска го одбележува Светскиот ден на срцето – 29 септември.

Канал5 - тукушто објавено

Со акција за бесплатни прегледи за проверка на шеќер во крвта, холестерол и крвен притисок, Институтот за јавно здравје во Градскиот парк во Скопје денеска го одбележува Светскиот ден на срцето - 29 септември.

Бриф - тукушто објавено

Со акција за бесплатни прегледи за проверка на шеќер во крвта, холестерол и крвен притисок, Институтот за јавно здравје во Градскиот парк во Скопје денеска го одбележува Светскиот ден на срцето – 29 септември.