Macedonia

Убавините на Фиџи

Фиџи е Островска држава во регионот Океанија во Тихиот Океан која располага со волшебни природни убавини.

На 10 октомври 1970 година се стекнува со независност од Обеднетото Кралство, чија колонија претходно е. Составен е од островски архипелаг со 330 острови од кои 110 се населени, а има и 500 атоли со што вкупната површина на државата е 18.274 км². Во Фиџи живеат 926.276 жители, според посписот од 2018 година.

Главен и најголем град е Сува, а 57% од населението се домородни Фиџијци. Официјални јазици се фиџиски и англиски.

Football news:

Zidane on the win over Getafe: These three points are very important. There are 5 finals ahead
Borussia agreed to transfer 17-year-old midfielder Birmingham Bellingham for 23 million euros
Getafe goalkeeper Soria on 0:1 with Real Madrid: a Draw would have been fairer
Courtois has kept 16 clean sheets in the League – more than anyone in the top 5 leagues of Europe
Ex-referee Andujar Oliver: Carvajal was clearly knocked down in the Getafe penalty area. A clean penalty
Carvajal on 1-0 with Getafe: we Should have taken advantage of Barca's misfire. Everything depends on us
Gattuso on 0:2 with Atalanta: I'm furious. I didn't like the attitude of the players