Macedonia
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Училишна тетратка и учебник се потребни наставни средства | Факултети

Факултети - тукушто објавено

Наставниот процес, покрај со училиштен прибор, се одвива и дигитално, односно на електронска или смарт-табла. По многу наставни предмети, веќе неколку години, клучниот наставен прибор – тетратка - е веќе заборавен за употреба.

Канал5 - пред: 16 часа

Од клучно значење искористување на потенцијалот на дигиталната трансформација, во и преку образованието Искористувањето на потенцијалот на дигиталната трансформација, во и преку образованието, е од клучно значење во современиот свет.

Макфакс - пред: 19 часа

Министерот за образование и наука Јетон Шаќири денеска во Стразбур, Франција ќе учествува на 26-та сесија на Конференцијата на министри за образование на Советот на Европа, која се одржува на тема „Трансформативната моќ на образованието: универзални ...

И покрај првичните најави дека новите учебници за шесто одделение ќе бидат достапни за учениците до крајот на септември , тие и понатаму се во процес на печатење или одобрување. „За шесто одделение, одобрени се учебниците по природни науки, ...

По информацијата дека во Тетово недостасуваат учебници, Министерството за образование реагира дека Општината е должна да ја информира јавноста дека во секое училиште уште во мај, електронски се пријавува бројот на учебници по сите предмети што ќе ...

Цел месец по почетокот на наставната година, голем број ученици сè уште немаат добиено учебници. Токму најлошиот министер за образование – Јетон Шаќири, минатата година изјави дека ако септември нема учебници, самиот ќе понесе одговорност! За ...

Локалната самоуправа на општина Тетово мора да биде повеќе ажурна во своето работење, особено кон исполнувањето на обврските во областа на образованието и наместо раководството да води дневна политика преку прес конференции и соопштенија полни со ...

Цел месец по почетокот на наставната година, голем број ученици сè уште немаат добиено учебници. Токму најлошиот министер за образование – Јетон Шаќири, минатата година изјави дека ако септември нема учебници, самиот ќе понесе одговорност! За ...

„Цел месец по почетокот на наставната година, голем број ученици сè уште немаат добиено учебници. Токму најлошиот министер за образование – Јетон Шаќири минатата година изјави дека ако во септември нема учебници, самиот ќе понесе одговорност!“, ...

„Цел месец по почетокот на наставната година, голем број ученици сè уште немаат добиено учебници. Токму најлошиот министер за образование – Јетон Шаќири, минатата година изјави дека ако септември нема учебници, самиот ќе понесе одговорност!“, велат ...

Колку учебни години и колку генерации уништени од неспособноста на Шаќири се потребни за тој конечно да научи да управува со ресорот во кој министерува – прашува Левица. Министерот за образование Јетон Шаќири минатата учебна година изјави дека ако ...

„Цел месец по почетокот на наставната година, голем број ученици сè уште немаат добиено учебници. Токму најлошиот министер за образование – Јетон Шаќири, минатата година изјави дека ако септември нема учебници, самиот ќе понесе одговорност!“, велат ...

„Цел месец по почетокот на наставната година, голем број ученици сè уште немаат добиено учебници. Токму најлошиот министер за образование – Јетон Шаќири, минатата година изјави дека ако септември нема учебници, самиот ќе понесе одговорност!“, велат ...

Локалната самоуправа на општина Тетово мора да биде повеќе ажурна во своето работење, особено кон исполнувањето на обврските во областа на образованието и наместо раководството да води дневна политика преку прес конференции и соопштенија полни со ...

Општина Тетово води дневна политика, наместо грижа за учениците за чии потреби од учебници не се доставени известувања, или се доставени неточни, реагира Министерството за образование - МОН на вчерашната прес-конференција на Општина Тетово на која ...

Опсервер - пред: 19 часа

Министерот за образование и наука Јетон Шаќири денеска во Стразбур, Франција ќе учествува на 26-та сесија на Конференцијата на министри за образование на Советот на Европа, која се одржува на тема „Трансформативната моќ на образованието: универзални ...

Точка - пред: 18 часа

Министерот за образование и наука, Јетон Шаќири, денеска, во Стразбур, Франција, ќе учествува на 26. сесија на конференцијата на министрите за образование на Советот на Европа, која се одржува на тема „Трансформативната моќ на образованието: ...

Денешен - пред: 18 часа

Министерот за образование и наука Јетон Шаќири, денеска во Стразбур, Франција ќе учествува на 26-та сесија на Конференцијата на министри за образование на Советот на Европа, која се одржува на тема „Трансформативната моќ на образованието: ...

Локално - пред: 16 часа

Искористувањето на потенцијалот на дигиталната трансформација, во и преку образованието, е од клучно значење во современиот свет. Затоа и ние како држава сме фокусирани на дигитална трансформација на оваа област, интегрирајќи нови технологии, алатки ...

24 Вести - пред: 15 часа

Искористувањето на потенцијалот на дигиталната трансформација, во и преку образованието, е од клучно значење во современиот свет. Затоа и ние како држава сме фокусирани на дигитална трансформација на оваа област, интегрирајќи нови технологии, алатки ...

24Инфо - пред: 15 часа

Искористувањето на потенцијалот на дигиталната трансформација, во и преку образованието, е од клучно значење во современиот свет. Затоа и ние како држава сме фокусирани на дигитална трансформација на оваа област, интегрирајќи нови технологии, алатки ...

Zoom - пред: 15 часа

Искористувањето на потенцијалот на дигиталната трансформација, во и преку образованието, е од клучно значење во современиот свет. Затоа и ние како држава сме фокусирани на дигитална трансформација на оваа област, интегрирајќи нови технологии, алатки ...

Сител - пред: 14 часа

Искористувањето на потенцијалот на дигиталната трансформација, во и преку образованието, е од клучно значење во современиот свет. Затоа и ние како држава сме фокусирани на дигитална трансформација на оваа област, интегрирајќи нови технологии, алатки ...

Нова ТВ - пред: 14 часа

Искористувањето на потенцијалот на дигиталната трансформација во и преку образованието е од клучно значење во современиот свет. Затоа и ние како држава сме фокусирани на дигитална трансформација на оваа област, интегрирајќи нови технологии, алатки и ...

CivilMedia - пред: 13 часа

Искористувањето на потенцијалот на дигиталната трансформација во и преку образованието е од клучно значење во современиот свет. Затоа и ние како држава сме фокусирани на дигитална трансформација на оваа област, интегрирајќи нови технологии, алатки и ...

Frontline - пред: 13 часа

Искористувањето на потенцијалот на дигиталната трансформација во и преку образованието е од клучно значење во современиот свет. Затоа и ние како држава сме фокусирани на дигитална трансформација на оваа област, интегрирајќи нови технологии, алатки и ...