Macedonia
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Вчера во Македонија 20 пожари – се уште активни четири

Центарот за управување со кризи (ЦУК) дека вчера имаше дека пожари на отворен простор вчера имаше вкупно 20 пожари на отворен простор, според податоците од Секторот за операции и координација во ЦУК. При тие пожари гореле стрништа, пасишта, отпадоци, сува трева, трње, лозје, грмушки, нискостеблеста и мешана, а и борова шума и неколку депонии.

До утрово, активни пожари од последното деноноќие, има уште четири. Тие се во Општина Македонски Брод, кај с. Белица , во месноста „Аргулица“ под Солунска Глава, каде што горела ниско стеблеста шума и пасиште; во општина Прилеп, кај с.Алинци и во Општина Сопиште кај с.Света Петка, каде што гореле депонии и во Општина Студеничани кај с.Осинчани каде што горела ниска мешана шума и сува трева.

Изгаснатите 16 пожари биле во општините: Гази Баба, Сарај, Босилово, Кривогаштани, Прилеп, Струмица, Гевгелија, Струга, Чашка, Куманово и во општината Јегуновце.