ЕХФ, или поточно речено луѓето задолжени за ЕП 2020-та се доста активни и иновативни кога се во прашање социјалните мрежи. Па така, на официјалната фејсбук страница пред клучниот меч против Австрија објавија видео од Столе Стоилов како ја прави математиката за пласман во следната рунда.