Macedonia
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Вработените во јавните обвинителства почнаа со штрајк, бараат зголемување на платите за 78 отсто и враќање на додатоците од 35 отсто | 360 степени

360 степени - пред: 2 часа

Штрајкот, кој започнува денеска, Деаноски вели дека ќе се одвива во сите 28 јавни обвинителства на територијата на државата и ќе трае се до исполнување на барањата. За време на штрајкот ќе се извршуваат единствено итните и неодложни работи, односно ...

Курир - пред: 1 час

Вработените во јавните обвинителства од денеска стапуваат во штрајк, соопшти генералниот секретар на Синдикатот на УПОЗ, Бојан Трипуноски, од пред Основното јавно обвинителство – Скопје. Барањата на вработените во обвинителствата се зголемување на ...

Вечер Прес - пред: 54 мин

Денеска штрајкуваа вработените во обвинителствата, барајќи да ги добијат додатоците кои им се загарантирани со закон, а кои не ги добиваат веќе половина година. Но, и да им се зголемат платите како на избраните и именувани функционери, во висина од ...

МКД - пред: 2 часа

На пладне започна штрајкот на вработените во обвинителствата. Тие ја прекинаа работата и излегоа на протест. Пред медиумите изјавија дека бараат повисоки плати за 78 отсто, токму за процентот кој беше овозможен за функционерските плати, како и ...

24 Вести - пред: 2 часа

Штрајк на вработените во јавните обвинителства. Бараат зголемување на платите за 78 проценти и враќање на додатоците на плата. Штрајкот ќе биде на сила во сите 28 јавни обвинителства низ земјава, а ќе трае се додека не се исполнат барањата на ...

Press24 - пред: 2 часа

Обвинителствата низ државата денеска ќе имаат сериозни проблеми бидејќи администрацијата којашто работи во нив стапува во генерален штрајк. Сите вработени нема да ги извршуваат своите работни обврски, поточно ќе работат само на итни предмети како ...

Канал5 - пред: 6 часа

Денеска штрајкуваат вработените во обвинителствата, а вработените во судовите утре ќе протестираат. Tие бараат да ги добијат додатоците кои им се загарантирани со закон а веќе половина година не ги добиваат, но и да им се зголемат платите како и на ...

Фактор - пред: 2 часа

Започна штрајкот на вработените во јавните обвинителства, објави репрезентативниот синдикат УПОЗ. Вработените бараат зголемување на платите за 78 проценти и враќање на додатоците на плата.

Фокус - пред: 2 часа

Вработените во јавните обвинителства денеска стапија во штрајк и бараат зголемување на платите за 78 отсто и враќање на додатоците на плата во висина од 35 отсто. „За време на одржување на штрајкот вработените во јавните обвинителства нема да ...

Алсат-М - пред: 1 час

Вработените во јавните обвинителства денеска стапија во штрајк и бараат зголемување на платите за 78 отсто и враќање на додатоците на плата во висина од 35 отсто. „За време на одржување на штрајкот вработените во јавните обвинителства нема да ...

А1 On - пред: 1 час

Од денеска на штрајк и вработените во јавните обвинителства. Бараат зголемување на платите за 78 отсто и враќање на додатоците на плата во висина од 35 отсто. За време на штрајкот кој ќе се одвива во сите 28 јавни обвинителства на територијата на ...

Скопје инфо - пред: 1 час

Напладне започна штрајкот на вработените во обвинителствата. Тие ја прекинаа работата и излегоа на протест. Пред медиумите изјавија дека бараат повисоки плати за 78 отсто, токму за процентот кој беше овозможен за функционерските плати, како и ...

+инфо - пред: 1 час

Согласно законските прописи вработените во јавните обвинителства ќе работат само предмети во кои има притвор, претрес или неодложни жалби. Вработените во јавните обвинителства од денеска стапуваат во штрајк – изјави генералниот секретар на ...

Слободен Печат - пред: 1 час

Вработените во јавните обвинителства од денеска стапија во штрајк и побараа зголемување на платите за 78 отсто и враќање на додатоците на плата во висина од 35 отсто. Како што соопшти генералниот секретар на Синдикатот на УПОЗ, Бојан Трипуноски, од ...

Независен - пред: 1 час

Вработените во јавните обвинителства од денеска стапуваат во штрајк, соопшти генералниот секретар на Синдикатот на УПОЗ, Бојан Трипуноски, од пред Основното јавно обвинителство – Скопје. Барањата на вработените во обвинителствата се зголемување на ...

Република - пред: 1 час

Вработените во јавните обвинителства од денеска стапуваат во штрајк, соопшти генералниот секретар на Синдикатот на УПОЗ, Бојан Трипуноски, од пред Основното јавно обвинителство – Скопје. Барањата на вработените во обвинителствата се зголемување на ...

Zoom - пред: 1 час

Вработените во јавните обвинителства од денеска стапуваат во штрајк, соопшти генералниот секретар на Синдикатот на УПОЗ, Бојан Трипуноски, од пред Основното јавно обвинителство – Скопје. Барањата на вработените во обвинителствата се зголемување на ...

ТВ21 - пред: 54 мин

Вработените во јавните обвинителства од денеска стапуваат во штрајк, соопшти генералниот секретар на Синдикатот на УПОЗ, Бојан Трипуноски, од пред Основното јавно обвинителство – Скопје. Барањата на вработените во обвинителствата се зголемување на ...

Локално - пред: 41 мин

Денеска почна штрајк на вработените во сите јавни обвинителства, кои бараат повисоки плати и додатоци на плата. Засега ќе работат само итни и недложни работи, а штрајкот ќе трае сè до исполнување на нивните барања.

Р.С.Европа - пред: 37 мин

Вработените во јавните обвинителства од денеска стапуваат во штрајк, соопшти претседателот на Синдикатот на УПОЗ, Трпе Деаноски од пред Основното јавно обвинителство - Скопје. Барањата на вработените во обвинителствата се зголемување на платите за ...

Нетпрес - пред: 35 мин

Вработените во јавните обвинителства од денеска стапуваат во штрајк, соопшти генералниот секретар на Синдикатот на УПОЗ, Бојан Трипуноски, од пред Основното јавно обвинителство – Скопје. Барањата на вработените во обвинителствата се зголемување на ...

Во Центар - пред: 35 мин

Вработените во јавните обвинителства од денеска стапуваат во штрајк, соопшти генералниот секретар на Синдикатот на УПОЗ, Бојан Трипуноски, од пред Основното јавно обвинителство – Скопје. Барањата на вработените во обвинителствата се зголемување на ...

Lider - пред: 19 мин

Вработените во јавните обвинителства од денеска стапуваат во штрајк, соопшти генералниот секретар на Синдикатот на УПОЗ, Бојан Трипуноски, од пред Основното јавно обвинителство – Скопје. Барањата на вработените во обвинителствата се зголемување на ...

Expres - пред: 17 мин

Вработените во јавните обвинителства од денеска стапуваат во штрајк, соопшти генералниот секретар на Синдикатот на УПОЗ, Бојан Трипуноски, од пред Основното јавно обвинителство – Скопје. Барањата на вработените во обвинителствата се зголемување на ...