Netherlands

270 walvissen gestrand bij Tasmanië, grote reddingsoperatie aan de gang

Reddingswerkers op het Australische eiland Tasmanië proberen allerijl een grote groep gestrande walvissen te redden. Van de 270 walvissen die vastliepen op zandbanken bij de kust, is al zeker een derde dood en men vreest dat er nog meer zullen sterven.

Gisteren werden de vastgelopen walvissen ontdekt bij de kust en sindsdien wordt geprobeerd de dieren te redden. Mariene biologen denken dat het nog dagen zal duren voordat de reddingsoperatie voltooid is. Veel walvissen bevinden zich in ondiep water, wat de operatie moeilijk maakt.

"Triage wordt hier heel belangrijk, zegt bioloog Carlyson. "We hebben te maken met een groep dieren die verspreid is over een groot gebied op een lastige locatie. We gaan dus proberen om de dieren met de beste kansen als eerste te redden."

Mogelijk grienden

Sommige walvissen zijn waarschijnlijk te groot om te verplaatsen. Zo'n 200 liggen op een zandbank in de buurt van een helling voor boten. Zo'n 30 anderen zijn een paar honderd meter verderop gevonden en de rest ligt bij een afgelegen strand.

De gestrande walvissen zijn mogelijk grienden, maar dat is niet bevestigd. Die komen wel vaker vast te zitten in het gebied, maar het gebeurt zelden dat zo'n grote groep in de problemen komt.

De laatste keer dat er zoveel dieren strandden bij Tasmanië was in 2009. Volgens onderzoekers hebben de dieren onderling vaak een sterke sociale band, wat ertoe kan leiden dat hele groepen tegelijk stranden.

Football news:

De Noorse scheidsrechter heeft toegegeven dat hij homo is: Ik kan gaan door het leven met mijn hoofd hoog gehouden
Henderson op Salah in Liverpool: 100 goals in 159 wedstrijden is iets uit een computerspel
PSG heeft contact gehad met Zidane (Okdiario)
Flick ' s assistent plus 1000 punten naar de atmosfeer in Bayern. Hij startte de carrière van Muller en Lam, introduceerde Pep in de Bundesliga, leerde Koman 30 jaar lang head
Milan scoort 2 + goals in 11 opeenvolgende wedstrijden, en herhaalt zijn record van 1959
Mourinho op de link tussen zoon en Kane: wederzijds begrip is ontstaan sinds Pochettino. Tottenham manager Jose Mourinho heeft gesproken over de link tussen middenvelder zoon Heung-Min en striker Harry Kane. Dit begrip is ontstaan uit de tijd van Mauricio Pochettino
Bernardo Silva: als Manchester City Mbappe zou kunnen krijgen, zou het mooi zijn als Manchester City middenvelder Bernardo Silva vertelde wie hij in het stadsteam zou willen zien. Killian Mbappe. Al in Monaco was hij een speciale speler toen ik daar speelde. Hij is ook mijn vriend