Netherlands

Aantal besmettingen weer gestegen, verbetering in ziekenhuizen

Aantal besmettingen weer gestegen, verbetering in ziekenhuizen

Een teststraat in Maastricht. Afbeelding: ANP

Terwijl het aantal besmettingen na de forse daling van dinsdag weer stijgt, kregen de ziekenhuizen woensdag iets meer lucht. Het aantal door coronapatiënten bezette bedden daalde met 86 tot 1839. Vooral op de verpleegafdelingen is nu wat meer ruimte dan een paar weken geleden.

In acht dagen tijd kwamen daar ruim 260 bedden vrij. Op 17 november waren het er 1570, vandaag zijn het er nog 1310. Het aantal door coronapatiënten bezette ic-bedden daalde in dezelfde periode van 576 tot 529.

Lees ook: 4947 nieuwe besmettingen, bijna duizend meer dan een dag eerder

Het minder goede nieuws: het aantal nieuwe ziekenhuisopnamen ligt nog steeds op een niveau dat in de coronaroutekaart van het kabinet de status ‘zeer ernstig’ met zich meedraagt. Het afgelopen etmaal belandden er 150 mensen met corona in het ziekenhuis, en 39 op de intensive care. Om een treetje lager op de ladder te komen (status ‘ernstig’ moet dat naar respectievelijk 80 en 20.

Besmettingen

Het afgelopen etmaal kwamen er 4947 besmettingen bij, bijna 1000 meer dan gisteren. Op de iets langere termijn lijkt de daling er nu echt helemaal uit. De afgelopen dagen kwamen er gemiddeld 5334 besmettingen per dag bij. Een week geleden waren dat er 5283. Al een dag of tien schommelt het weekgemiddelde rond die koers.

De regio Rotterdam-Rijnmond telde afgelopen etmaal de meeste positieve tests, in totaal 536. De regio Haaglanden volgde met 391 nieuwe gevallen. In de regio Utrecht werden 377 besmettingen geturfd en in Midden- en West-Brabant 364. Ook in Amsterdam-Amstelland (331) kwamen relatief veel positieve tests aan het licht.

Football news:

Sevilla heeft Carlos Fernandez aan Sociedad verkocht voor 10+2 miljoen euro.Carlos Fernandez heeft Sevilla verlaten. De 24-jarige Spanjaard is naar Real Sociedad verhuisd en heeft tot 2026 een contract getekend. Volgens Marca wordt het transferbedrag geschat op 10 miljoen euro + 2 miljoen aan bonussen. Ook zal Sevilla 20-25% van het bedrag van de volgende verkoop van de striker ontvangen. De terugkoopoptie wordt niet verstrekt. Dit seizoen heeft de aanvaller 5 wedstrijden gespeeld voor Sevilla in La Liga. De statistieken zijn hier te vinden
Arteta ' s oproep aan Edegor speelde een cruciale rol in de selectie ten gunste van Arsenal
Kepa gaf 8 doelpunten toe in 6 wedstrijden van het seizoen voor Chelsea
Musa kon voor het einde van het seizoen naar West Brom verhuizen. Medische controle-op woensdag (Daily Mail)
Fikayo Tomori: Maldini, de beste verdediger in de geschiedenis, belde me en ik wist dat ik wilde spelen in Milaan
Benitez zal niet terugkeren naar Chelsea als Lampard vertrekt en zal niet de leiding nemen over Newcastle totdat de verandering van eigenaar
Arthur scoorde voor Juventus voor de eerste keer. Hij speelt zijn 19e wedstrijd voor de club