Netherlands

Beschoten reisbureau van vader topcrimineel Reda N. blijft tot maart dicht

DEN HAAG - Het beschoten reisbureau van de vader van topcrimineel Reda N., aan de Hoefkade in Den Haag, blijft zeker tot maart 2021 dicht. Dat heeft de gemeente dinsdag laten weten.

Het reisbureau werd op 15 juni voor de derde keer doelwit van een aanslag. Op foto's is te zien dat er kogelgaten in de ramen zitten. Niemand raakte gewond.

Bij het reisbureau werd nog geen maand geleden een explosief tot ontploffing gebracht, met grote schade tot gevolg. Ook in mei vorig jaar was er een enorme explosie die het reisbureau aan puin legde. Die ontploffing werd toen vastgelegd op een bewakingscamera.

Reda N. zit een gevangenisstraf van 12 jaar uit voor twee gewelddadige overvallen in 2012, onder andere op multimiljonair Wim Zegwaard. Hij zou meer overvallen hebben gepleegd, maar was lang ongrijpbaar voor de politie. Reda N. zei in mei vorig jaar dat er geen verband is tussen hem en de explosie vorig jaar.

Tot maart gesloten

Om de openbare orde in de buurt te herstellen heeft burgemeester Jan van Zanen besloten het reisbureau langer te sluiten. De zaak was al gesloten tot 18 september, dat is nu verlengd tot 18 maart 2021. Ook mogen de eigenaar en de werknemers het pand niet meer in.

In de omgeving van het reisbureau hangen al bewakingscamera's. De huidige camera geeft de politie zicht op een groot deel van het pand. De politie wil zoveel mogelijk zich hebben op de omgeving van het reisbureau, daarom is er ook een tijdelijke camera geplaatst in de Jan Blankenstraat.

LEES OOK: Vader Reda N. na derde aanslag op reisbureau: 'Ik heb er op deze manier geen zin meer in'

Football news:

Kevin De Bruyne: zou liever 5 goals scoren en 5 assists geven voor het seizoen, maar de Premier League
Javi Martinez verlaat Bayern München. Hij won de treble twee keer met de club
Roma kreeg een technische onderscheiding voor een kinderlijke fout-ze namen geen 23-jarige speler in de adult applicatie. De secretaris-generaal van de club heeft het hele afgelopen seizoen al ontslag genomen
De bal met kindertekeningen zal gespeeld worden in de wedstrijd voor de UEFA super Cup
Barcelona verdiende het meeste in het seizoen - 840,8 miljoen euro. Real Madrid-second, Manchester United-third
Attetico zal Suarez niet compenseren voor het bedrag dat Barcelona weigerde hem te betalen voor de beëindiging van zijn contract
Mendes stelde voor dat wolven Douglas Costa zouden tekenen. Juve kan Chiesa kopen of El Shaarawy