Netherlands
An article was changed on the original website

Bruno Vanden Broecke en Karina Holla winnen Louis en Theo d'Or

Dit werd zondag in Amsterdam bekendgemaakt tijdens het Gala van het Nederlands Theater. "In alles is Vanden Broecke in PARA een acteur die niet lijkt te acteren: hij wórdt zijn personage", aldus de jury over de Vlaamse winnaar van de Louis d'Or.

Over de winnares van de Theo d’Or oordeelt de jury: "Holla weet in de voorstelling ROMP alle expressie en zeggingskracht van haar personage samen te ballen in hoofd en stem. Gekluisterd aan het bed maakt ze haar performance zowel aangrijpend als jaloersmakend vitaal en levenslustig."

De Arlecchino en Colombina, prijzen voor de beste bijdragende rol, gingen naar Vanja Rukavina voor zijn rol in The Nation en naar Maureen Teeuwen voor haar vertolking in Dumas/La Dame/DeSade. De winnaar van de Arlecchino wordt geprezen om zijn "adembenemend spel", het spel van de winnares van de Colombina is "een genot".

Senf Theaterpartners ontvangt Prosceniumprijs

Producent Senf Theaterpartners ontving de Prosceniumprijs voor de wezenlijke bijdrage aan het Nederlands toneel. En de Regieprijs ging naar Guy Weizman voor Salam.

Senf Theaterpartners laten een "mooie balans zien tussen urgentie en toegankelijkheid, tussen te verwachten kwaliteit en een groeiend aandeel aan risico en maatschappelijk engagement. Tevens doorbreken zij de waterscheiding tussen de gesubsidieerde en de vrije sector."

Winnaar van de regieprijs Guy Weizman biedt met zijn "discipline-overschrijdende en associatieve theatertaal een unieke ervaring".

VSCD Mimeprijs voor For The Time Being

De VSCD Mimeprijs was voor For The Time Being van Schweigman & Slagwerk Den Haag. Theater Sonnevanck en Toneelgroep Oostpool wonnen de Gouden Krekel voor de meest indrukwekkende jeugdproductie met Princess.

Janne Desmet verdiende ook een Gouden Krekel, voor de meest indrukwekkende podiumprestatie met haar rol in Wat er gebeurde terwijl de mussen de polka dansten van Schippers & Van Gucht en het paleis.

Football news:

Dit is de beste Milan in jaren: superkambekom met Juve (3 goals in 5 minuten!) saved the intrigue in Serie A
Zlatan Ibrahimovic: Ik ben de President, speler en coach! Als ik in Milaan was geweest sinds het begin van het seizoen, hadden we de scudetto genomen
Sarri over de nederlaag van Milaan: we hebben 60 minuten eersteklas voetbal gespeeld. Dan-turbiditeit
Pioli op de overwinning op Juve: Milan werd een team. We kunnen nog beter spelen
Pioli versloeg Juventus voor het eerst als coach
Vardy scoorde 10 goals voor Arsenal in de Premier League wedstrijden. Alleen Rooney heeft meer
Ronaldo scoort of geeft een assist in 17 opeenvolgende wedstrijden van de Serie A, waar hij 25 (21+4) punten scoorde