Netherlands

Chelsea klopt Real en staat na negen jaar weer in finale CL

Champions League Chelsea heeft woensdagavond met met 2-0 van Real Madrid gewonnen. De eerste wedstrijd eindigde vorige week in 1-1.

Chelsea staat voor het eerst sinds 2012 weer in de finale van de Champions League. De Londenaren wonnen woensdag met 2-0 van Real Madrid. De eerste wedstrijd eindigde vorige week in 1-1.

Chelsea treft zaterdag 29 mei Manchester City in de finale in de Turkse stad Istanbul. Manchester United en Arsenal kunnen er donderdag voor zorgen dat ook de eindstrijd van de Europa League tussen twee Engelse clubs gaat.

Het is voor trainer Thomas Tuchel zijn tweede achtereenvolgende finale in de Champions League. Vorig seizoen moest hij met Paris Saint-Germain de beker aan Bayern München laten. Bij de Franse club werd hij in december ontslagen, waarna hij een maand later bij Chelsea Frank Lampard opvolgde. (ANP)

Football news:

De coach van Noord-Macedonië over de status van de Euro outsider: dit geeft extra motivatie. We hebben goed voorbereid
Kane voor Kroatië: Engeland is sterk genoeg om uit de groep te komen. U kunt een toernooi niet winnen met één wedstrijd
Zinchenko voor de wedstrijd met Nederland: we spelen niet alleen voor onszelf, maar ook voor het hele land
Finland scoorde een enkel schot, maar verraste Denemarken met een transformatorschema. Rusland is beter om vooraf
Depay ging akkoord om naar Barca te verhuizen. De transfer wordt naar verwachting volgende week aangekondigd
Teamarts: Eriksen ademde toen we het veld oprenden. Toen veranderde alles dramatisch, maar we haalden hem eruit
Hazard on the laughter na Chelsea ' s Champions League degradatie: Zouma en Mendy zeiden niet eens iets grappigs. Ik heb begrepen dat Ik Real Madrid heb gekwetst. De middenvelder van Real Madrid en de Belgische nationale ploeg, Eden Hazard, spraken over de schandalige situatie die hem overkwam na het vertrek van de club van Madrid uit de Champions League van Chelsea in de fase van de 1/2 finale