Netherlands

Federatie Armeense Organisaties in Nederland geschokt door geweld

De Federatie Armeense Organisaties in Nederland (FAON) zegt geschokt te zijn over de recente gebeurtenissen in de regio Nagorno-Karabach. De federatie spreekt van een grootschalige militaire aanval van Azerbeidzjan op de republiek Artsach, zoals de Armenen het gebied zelf noemen.

Armenië en Azerbeidzjan beschuldigen elkaar er zondag van te zijn begonnen met beschietingen in de betwiste regio Nagorno-Karabach. De aanvallen zijn volgens FAON gericht op burgerdoelen, inclusief de hoofdstad Stepanakert. „Reeds nu zijn er doden en gewonden te betreuren.” De FAON laat in een verklaring weten de aanvallen te veroordelen en spreekt solidariteit uit met de bevolking van Artsach en Armenië.

De Nederlandse en internationale politiek, zoals de EU, en met name de OVSE-bemiddelaars in het conflict, moeten volgens FAON ervoor zorgen „dat de vijandelijkheden vanuit Azerbeidzjan worden beëindigd en een grootschaliger oorlog wordt voorkomen”.

Nagorno-Karabach, volgens FAON dus de republiek Artsach, is sinds bijna dertig jaar de facto zelfstandig, zo geeft de federatie aan. Dat is volgens FAON zo nadat de regio als voormalige onafhankelijke oblast binnen het gebied van Sovjet-Azerbeidzjan bij het uiteenvallen van de Sovjet-Unie via referenda voor onafhankelijkheid had gekozen.

Football news:

Naumov over de nederlagen van Zenit, Loko en Krasnodar in de RPL na de Champions League: gebrek aan professionaliteit in de spelers en het vermogen van de coaches
Ronaldo heeft het coronavirus Protocol geschonden. Er is een onderzoek gaande. Na het vertrek van de Italiaanse sportminister Vincenzo Spadafora uit Turijn (4) bekritiseerde de Italiaanse sportminister Juventus forward Cristiano Ronaldo, bij wie het coronavirus werd gediagnosticeerd. De functionaris is van mening dat de speler begin oktober niet naar de plaats van het Portugese nationale team had mogen vertrekken, waar hij COVID-19 bleek te hebben. Volgens Spadafora had Ronaldo in Turijn geïsoleerd moeten blijven. Door Turijn te verlaten, schond Ronaldo het [coronavirus] Protocol. Er is een onderzoek over deze kwestie, er wordt bewijsmateriaal verzameld Spadafora zei op de RAI. Ronaldo testte opnieuw positief op het coronavirus. Om Barca te spelen, heb je een negatief nodig op dinsdag
Sportdirecteur van Khimki ongeveer 2:0 met Rostov: we hebben bewezen dat we een team zijn en kunnen winnen op de weg
Jaka versloeg Arsenal en Leicester creëerde niets anders dan het doel. We zullen proberen punten uit Manchester United te halen.We hadden een grote kans om de tafel op te gaan, we wilden winnen, maar uiteindelijk verloren we. Leicester creëerde niets anders dan een doel, en we hadden kansen in de eerste helft, het is moeilijk om direct na de wedstrijd te beoordelen..
Pirlo about 1:1 met Verona: Juve heeft geen klap in het gezicht nodig om wakker te worden en intens te spelen
Everton en Liverpool in de top 2 aan het einde van de ronde in de Premier League voor het eerst in 27 jaar
Ik weet niet waarom ons doel werd geannuleerd. Het is moeilijk om ruimte te creëren als 10 mensen achter de ballijn zitten