Netherlands

Google Maps komt naar Apple Carplay

Tijdens de WWDC heeft Apple een belangrijke nieuwe aanpassing aan Carplay aangekondigd. Met de komst van iOS 12, komt ook de ondersteuning voor externe apps in Carplay.

In eerste instantie lijkt dat nieuws misschien niet zo spannend, maar wat ons betreft zorgt dit voor een revolutie op het gebied van navigatie. Het is geen geheim dat zelfs Apple-liefhebbers niet altijd erg te spreken zijn over de kwaliteit van de navigatie-app van Apple zelf.

Tot en met 2014 was Google Maps de standaard navigatie-app in iOS, tot Apple ineens besloot om deze te vervangen voor een eigen navigatie-app. Niet eens een slecht idee, maar destijds was de app nog helemaal niet klaar voor primetime, en er waren veel problemen. Door de jaren heen is de app sterk verbeterd, maar veel gebruikers geven nog steeds de voorkeur aan de Google Maps.

De ondersteuning van apps van derden in Carplay in iOS 12, betekent dat Apple gebruikers voortaan niet meer gebonden zijn aan de navigatie-app van Apple, maar nu dus ook gebruik kunnen maken van Google Maps. Uiteraard beperkt deze ontwikkeling zich niet tot Google Maps, ook apps als Waze kunnen voortaan gebruikt worden in auto's die Carplay ondersteunen.

Football news:

De Heer Gasperini (PPE). - (it) mijnheer de Voorzitter, ik wil de Heer Gasperini gelukwensen met zijn verslag. Moesten we onze handen afhakken?
Sarri Pro 2:2 met Atalanta: we speelden met een van de beste teams in Europa op dit moment
Pep Guardiola: Manchester City heeft een plaats gewonnen in de Champions League op het veld. Ik hoop dat de UEFA ons toestaat te spelen
Atalanta breidde hun onverslagen streak uit tot 14 wedstrijden en staat op de derde plaats in de Serie A
Ronaldo scoorde zijn 27e doelpunt in de Serie A, waarmee hij een penalty maakte in de wedstrijd tegen Atalanta. Immobile heeft 29 ballen
Sterling scoorde 27 goals voor het seizoen en brak zijn record. Hij scoorde een hattrick tegen Brighton
Drie Atalanta spelers hebben 15+ goals gescoord in de Serie A seizoen. Dit is het beste resultaat sinds 1952