Netherlands

Groep opgevangen wasberen verhuist naar dierentuin in Emmen

Stichting AAP verhuist vrijdag 11 wasberen van haar opvanglocatie in Almere naar Wildlands Adventure Zoo Emmen. De wasberen zijn in Limburg gevangen, omdat ze als invasieve exoten bestreden worden. Om te voorkomen dat de dieren afgeschoten worden, ving stichting AAP ze tijdelijk op.

Die opvang kreeg begin vorig jaar veel steun van het publiek dat massaal een petitie tekende tegen afschotplannen van de provincie Limburg. De wasbeer komt van nature niet voor in Nederland en daarom voelde de provincie zich genoodzaakt ze af te schieten, mede doordat er geen opvangmogelijkheden waren. Maar de stichting AAP biedt die nu wel.

Naast de groep van elf zijn er meer wasberen bij Stichting AAP, waarvoor binnenkort waarschijnlijk een plek wordt gevonden. „Deze doorstroom bewijst dat het niet nodig is afschot toe te passen en we de dieren een goed leven op een veilige locatie kunnen bieden”, aldus de stichting.

Wasberen komen uit Noord- en Zuid-Amerika. De wasbeer kwam in 2016 terecht op de zogenoemde Unielijst van de EU. Op deze lijst staan alle planten- en dierensoorten waarvan verspreiding op het Europese vasteland ongewenst is.

Football news:

Porto tekende de Portugese doelman Ramos
Ferdinand op de Gouden Bal: als ik Levandovsky was, zou ik een petitie maken. Het is wreed
Bernardo Silva in de Champions League: Liverpool ligt eruit, Real Madrid ligt eruit, maar het zal ons pad niet gemakkelijker maken. Alles kan gebeuren
Arsenal is woedend over Ozil ' s Interview. De speler verdedigde zijn beslissing om een loonsverlaging te weigeren
Juventus is geïnteresseerd in Gozens. Atalanta wil 30-35 miljoen euro voor de verdediger
Sabitzer rond 2:1 met atlético: Leipzig wilde niet naar huis. We zijn vastbesloten om tot het einde in Lissabon te blijven
Simeone op degradatie uit de Champions League: er zijn geen excuses. We konden niet spelen zoals we wilden