Netherlands

Group FaceTime in iOS 12

Tijdens de WWDC heeft Apple een aantal belangrijke nieuwe functies aangekondigd in iOS 12. Één van die functies is de langverwachte mogelijkheid om met méér dan één persoon te videobellen: Group FaceTime.

De functie stelt gebruikers in staat om gesprekken met maar liefst 32 personen tegelijk te voeren op een iPhone of iPad met iOS 12.

Hoewel we de interface er tijdens de presentatie wat rommelig uit vonden zien, maakt deze vernieuwing FaceTime natuurlijk wel ontzettend interessant, en zet het concurrenten als Skype in één klap langs de zijlijn. Extra interessant is dat FaceTime ook wordt geïntegreerd in de Messages app. Dit betekent dat, wanneer je een groepsgesprek voert in iMessage, je het hele gesprek met één druk op de knop om kunt zetten naar een videogesprek met de hele groep in FaceTime.

In alle eerlijkheid, we kunnen ons niet voorstellen dat we (buiten werk om) een groepsgesprek willen voeren met meer dan drie personen, maar dát het kan is natuurlijk wel indrukwekkend. Extra leuk is dat het mogelijk is om allerlei grappige dingen uit te halen tijdens een gesprek, zoals het gebruiken van live Animoji’s en stickers. Dat laatste wekt in ieder geval de indruk dat Apple zich met Group FaceTime niet richt op de zakelijke markt, ondanks het gigantische aantal gelijktijdige gebruikers dat een gesprek kan voeren.

Football news:

Manchester United en Manchester City zullen strijden voor Coulibaly en Skrinjara
Juventus en Manchester City zijn de leiders in de strijd voor Adam Traore
Pep Guardiola: Ik wil dat Messi in Barcelona blijft
Natuurlijk kunnen we het kampioenschap winnen. Dit blijkt uit feiten en wiskunde
Bartomeu op Messi: we moeten het contract vernieuwen. Leo vertelde me dat hij zijn carrière bij Barca wil afmaken
Chelsea is bereid om Havertz 8 miljoen euro per jaar te betalen en zal binnenkort onderhandelingen beginnen met Bayer
Showsport-over de crisis in Barcelona: Bartomeu heeft Setien opgezet, ster senatoren leggen tactieken op aan coaches