Netherlands

Hele buurt hoort hoe staffords pup Zara doodbijten: 'Het was traumatisch'

Een pup is dinsdagavond op een balkon in Assen door Amerikaanse staffords aangevallen en doodgebeten. Jonge hond Zara werd slechts twaalf weken oud. Zowel het baasje van de pup als het baasje van de agressieve honden raakten gewond bij een poging om de pup te redden.

Het drama gebeurde in een kleinschalig appartementencomplex aan de Pelikaanstraat. Eén van de bewoners was op vakantie en zijn dochter en schoonzoon pasten op zijn huis. Hun kleine viervoeter Zara ging ook mee.

Het appartement deelt het balkon met de buren, de baasjes van de staffords. De baasjes van Zara lieten haar op het balkon even rondsnuffelen, maar de balkondeur van de buren stond open. De staffords zagen hun kans schoon, ontsnapten en grepen de pup.

Lees ook: Berdien zag hoe haar chihuahua Foxy werd doodgebeten door een losgebroken mastiff

Na het bijtincident kwam de politie massaal naar het appartement toe (tekst gaat verder onder video)

Geblaf, gepiep, geschreeuw

Het drama dat zich vervolgens voltrok was in de verre omgeving te horen, vertelt een buurman aangeslagen aan Hart van Nederland. De man was op dat moment zijn logeerhond aan het uitlaten. Hij zag – en hóórde vooral – wat er gebeurde.

Geblaf. Gepiep. Geschreeuw. “De eigenaresse van de honden is zonder te denken zo plompverloren op die hond gaan zitten en heeft van alles geprobeerd om de honden uit elkaar te trekken. De eigenaar van de pup was door het dolle heen”, zegt hij. “Het was dramatisch. Traumatisch. Het was zoveel geluid, heel de buurt stond zwart.”

Lees ook: Renkumse dierenarts woest na doodbijten hondje Zaza: ‘Dit is de druppel’

Het heeft hem “vreselijk geraakt”. Ook de hond die bij hem ‘op vakantie’ is, was vreselijk van slag. “De hond was zo geschrokken dat hij met de staart tussen de benen naar huis toe rende. Ik kon hem niet meer houden.”

‘Muilkorf om gekregen’

Volgens andere hondenbaasjes in de buurt is het niet de eerste keer dat de drie honden een andere viervoeter aanvallen. Meestal gaan ze zelfs een blokje om als ze de staffords zien aankomen. Een van de beesten zou al een muilkorf om hebben gekregen. “Het gaat niet eens om het ras, maar om de manier hoe je de honden op hebt gevoed”, aldus een baasje uit de buurt.

Twee van de drie honden die pup Zara aanvielen zijn in beslag genomen door de politie.

Football news:

Zidane over Jovic ' s toekomst: alles kan gebeuren. Ik kan niets zeggen totdat het venster sluit Real Madrid coach Zinedine Zidane de wedstrijd van de vierde ronde van La Liga tegen Valladolid
Flick over Bayern ' S Interesse in Kramarisch: ik ken hem goed, maar ik heb er niets over gehoord.Bayern coach Hans-Dieter flick gaf commentaar op de geruchten over Interesse in Hoffenheim forward Andrey Kramaric na de overwinning op Borussia in de Duitse Super Cup. We wilden deze wedstrijd winnen, maar we wisten dat het niet makkelijk zou zijn. We verdienden om een 2-0 voorsprong te nemen, maar toen maakten we het onszelf moeilijk en de score werd gelijk. Maar uiteindelijk zijn we blij met de overwinning en de trofee. Wat het spel van Kimmich betreft, hij heeft een speciaal karakter. Dit is de speler die het team vormt. Ik ben constant van plan om hem rust te geven, maar ik begrijp dat hij ongelukkig zal zijn. Hij wil altijd op het veld zijn. De geruchten over Kramerica? Ik ken hem goed. Ik heb al gezegd dat dit een van de beste stakers in de Bundesliga is, met een zeer hoog niveau van vaardigheid. Maar ik heb er niets over gehoord, zei flick
We hebben drie clubs in deze groepsfase van de Champions League. Hoe zijn campagnes met twee geëindigd? Beide teams haalden de Play-offs maar één keer
Solskjaer over transfers: geen nieuws. Met wat we hebben, Manchester United heeft een grote ploeg, Manchester United manager Ole Gunnar Solskjaer, Juan Mata speelde geweldig. Hij nam de controle over het spel over en kalmeerde het team. Het werd samengesteld en het eerste doel werd bijna onafhankelijk georganiseerd. Maar zo ' n spel in zijn optreden verbaast me niet
Guardiola bevestigde dat Zinchenko in Manchester City zal blijven
Bayern won 5 trofeeën in een jaar. Om de record Barca te herhalen moet nog een
Flick nam vijf trofeeën mee met Bayern na 40 wedstrijden