Netherlands

Honderden arrestaties op eerste stakingsdag in Wit-Rusland

De politie van Wit-Rusland heeft maandag honderden mensen opgepakt tijdens betogingen tegen het regime van president Aleksandr Loekasjenko. De arrestaties komen op de eerste dag van wat een nationale staking moet zijn tegen de machthebbers.

In twee dagen zijn zeker achthonderd demonstranten aangehouden in de hoofdstad Minsk en in andere steden, aldus een mensenrechtenorganisatie. Zondag liep een ultimatum van de oppositie tegen Loekasjenko af. Oppositieleidster Svetlana Tichanovskaja had hem in een „ultimatum van het volk” opgeroepen te vertrekken. Ze dreigde met een algemene staking.

Omdat Loekasjenko niet inging op de eis, is de staking begonnen. Maar het is onduidelijk hoe breed die wordt gedragen. Op beelden van lokale media zijn lege fabrieken te zien. Studenten zouden universiteiten zijn uitgelopen. Maar grote winkels en apotheken waren gewoon open. Tichanovskaja sprak over een ongelooflijk niveau aan solidariteit. Volgens het ministerie van Industrie kon het werk in alle staatsbedrijven gewoon doorgaan.

Tichanovskaja ontvluchtte haar land nadat ze de overwinning had geclaimd bij de presidentsverkiezingen van augustus. Loekasjenko, al een kwart eeuw aan de macht, bleef echter zitten en kreeg een zesde termijn.

Football news:

ISCO zou in januari naar Sevilla kunnen verhuizen. Lopetegui is persoonlijk geïnteresseerd
Bilyaletdinov over de Champions League: Loco kan de groep verlaten. In de 6de ronde kan Bayern worden verslagen. De voormalige Lokomotiv middenvelder Diniyar Bilyaletdinov sprak voor de Champions League wedstrijd, waar de spoorwegwaymen met Salzburg zullen spelen
Zlatan Ibrahimovic: ik dacht erover om met pensioen te gaan, maar ik wilde de mentaliteit van Milaan
In de zomer van 2021 koopt Real Madrid geen Mbappe als gevolg van de crisis (Le Parisien)
Ibra scoort in 39, Buffon sleept in 42, Ronaldo heeft geen plannen om te eindigen. Wordt football echt oud?
Ziyech over wie hem inspireert: Eden Hazard. Een wereldklasse speler
Jermain Defoe: Kane en zoon zijn op dit moment de beste link in de wereld.Voormalig England striker Jermain Defoe heeft zijn gedachten gedeeld over Tottenham stakers Harry Kane en Son Heung-Min. Wat Mourinho deed met Kane en zoon is geweldig. Met Kane en zoon was Mourinho ongelooflijk zei Defoe op de mennie Talks podcast. Deze twee zijn de beste groep ter wereld op dit moment. Het moeilijkste op het hoogste niveau is stabiliteit. Zo 'n stabiliteit van dit paar is geweldig, zei Defoe voor de Mannie Talks Podcast