Netherlands

Indonesisch transgendermodel overgeplaatst uit mannencel na kritiek

Instagrambekendheid Millen Cyrus in Indonesië is na kritiek overgeplaatst naar een eigen cel. De transgendervrouw was opgepakt wegens drugsgebruik en zat aanvankelijk samen met mannen in de gevangenis. Mensenrechtenorganisaties en activisten vreesden dat ze daar niet veilig was.

Na herhaaldelijke oproepen via sociale media is de politie overstag gegaan. "De arrestatie en nasleep werden door alle grote media opgepikt", zegt correspondent Annemarie Kas. De 21-jarige influencer heeft ruim een miljoen volgers op Instagram.

Ze werd zondag gearresteerd in Jakarta. De Indonesische testte positief op crystal meth en in de hotelkamer werd ook een gebruikershoeveelheid shabu gevonden, zoals de drug daar wordt genoemd.

"Ze heeft in een verklaring die op tv werd uitgezonden toegegeven dat ze alcohol heeft gedronken en shabu heeft gebruikt", zegt Kas. "Ze bood daarvoor haar excuses aan." In Indonesië staan op drugsgebruik en -bezit zware straffen.

Waria's

In het land met de grootste moslimbevolking ter wereld worden transgenders tegenwoordig minder geaccepteerd, legt de correspondent uit. "De samenleving is steeds meer onder invloed van de conservatieve islam komen te staan."

Waria's, een samentrekking van de woorden voor vrouw (wanita) en man (pria), werden vroeger gerespecteerd in de maatschappij. "Waria's hadden een eigen scene in het uitgaansleven en stonden bekend als uitbundige feestvierders", zegt Kas. Maar tegenwoordig worden lhbti'ers vaker gezien als mensen die 'genezen' moeten worden.

Kaalgeschoren

Twee jaar geleden werd in Atjeh bijvoorbeeld een groep transgendervrouwen kaalgeschoren door de politie. Ze werden gedwongen mannenkleren te dragen zodat ze "zich voortaan gedragen als echte mannen", zei de lokale politiechef tegen de BBC.

Om dit soort excessen en mogelijke intimidatie of mishandeling door celgenoten te voorkomen, riepen activisten na de arrestatie van Millen Cyrus op om haar niet in een gevangenis voor mannen vast te houden.

'Hopelijk nieuwe standaard'

"Ik hoop dat er een manier is voor mij om niet in een mannencel te worden gestopt", zei ze zelf tegen nieuwssite Detik. Maar omdat ze in haar identiteitsbewijs als man geregistreerd staat, gebeurde dat alsnog.

Woensdag werd duidelijk dat de politie toch een uitzondering maakt. "Bedankt", zei de commissaris van de landelijke mensenrechtencommissie van Indonesië op Twitter. "Hopelijk wordt dit in de toekomst de standaard."

Als het model door de rechter schuldig wordt bevonden aan drugsgebruik moet ze mogelijk mogelijk vijf jaar de cel in.

Football news:

Milan verdediger Musacchio is geslaagd voor een medische in Lazio
Arsenal is een grote club in Engeland. Ødegård past in de rol van de tientallen Arteta. Holand op Martin
Klopp op Lampard ' s ontslag: Abramovich is niet de meest geduldige man ter wereld. Het is wreed om deze beslissing zo vroeg te nemen
Berbatov op Suarez: Barcelona toonde gebrek aan respect en betaalt ervoor. Luis zal wel dood gaan van het gelach van voormalig Manchester United striker Dimitar Berbatov heeft hooghartig gesproken over Letico Madrid voorwaarts Luis Suarez. Luis Suarez is een auto. Kijk, met hem, Attico leidt de standings, komt van 7 punten met twee wedstrijden over. Suarez moet nu sterven van het lachen. Ik ben erg blij met de manier waarop de dingen zijn gelopen, want Barcelona heeft hem slecht behandeld. Dat is niet de manier om te gaan met een van de belangrijkste spelers in de afgelopen jaren. Barcelona was respectloos en nu betalen ze de prijs voor het laten gaan van Suarez. Ik ben er zeker van dat Luis er geen spijt van heeft dat hij wegging, omdat hij geniet van voetbal op Letico vertelde Berbatov Betfair. Suarez heeft 12 goals gescoord in 15 La Liga games voor Attico en deelt de top goalscoring positie met Sevilla forward Youssef en-Nesiri, die hetzelfde aantal goals heeft gescoord in 19 wedstrijden van het toernooi
In de omgeving van Messi ontkennen dat de speler en zijn familieleden Frans leren
Ik wil mijn carrière bij Chelsea afmaken. Ik speel heel goed, dus er moet een plek voor me zijn. Sjanghai SIPG middenvelder Oscar zei dat hij zijn carrière bij Chelsea wilde afmaken. Ik denk er niet aan om China te verlaten. Ik heb een geweldig project hier. Maar Ik wil graag terug naar Chelsea om mijn carrière af te maken. Daar heb ik een mooi verhaal opgebouwd. Ik kwam heel jong naar de Premier League, de fans vertrouwden de Brazilianen toen niet echt. Ik heb geholpen dat te veranderen. Ik zal wat ouder zijn als ik probeer terug te komen. Maar omdat ik heel goed speel, ik heb goede statistieken, ik denk dat er een plek voor mij is bij Chelsea zei de 29-jarige Braziliaan. Van 2012 tot 2016 speelde de Braziliaanse club voor de London club. De statistieken zijn hier te vinden
Victor Font: Garcia is klaar om gratis voor Barca te spelen tot het einde van het seizoen. De kandidaat voor de functie van voorzitter van Barcelona Victor Font zei dat de verdediger van Manchester City Eric Garcia echt wil verhuizen naar de Catalaanse club. Wij vragen het Interim management om Eric Garcia nu te tekenen. Koeman vroeg erom. Als we de verkiezingen winnen, zullen we deze beslissing steunen, en de speler wil verhuizen, omdat het Europees kampioenschap in de zomer zal worden gehouden. Het zou een grote bijdrage zijn aan de strijd voor drie trofeeën dit seizoen. We weten dat de stad akkoord gaat om hem te verkopen voor 3 miljoen euro plus bonussen. We kunnen het volgende seizoen pas betalen. Dit is veel minder dan Barcelona 4 maanden geleden aangeboden