Max Verstappen was na zijn tweede plaats in een uiterst tumultueuze Grand Prix van Saoedi-Arabië niet te genieten. De Nederlander zag zondag de overwinning gaan naar concurrent Lewis Hamilton, die met nog één race voor de boeg langszij komt in de WK-stand.

"Het was een hele enerverende race", zei een zichtbaar geïrriteerde Verstappen in het interview op de baan. "Er zijn een hoop dingen gebeurd waar ik het niet mee eens ben. Maar het is wat het is."

Verstappen doelde daarmee onder meer op een tijdstraf van 5 seconden. Die kreeg hij omdat hij Hamilton op onreglementaire wijze ingehaald zou hebben.

"Het gaat meer om straffen dan om racen. Dat is in mijn ogen niet hoe het hoort te gaan in de Formule 1. Ze willen ons niet laten racen. Wat er vandaag is gebeurd, vind ik echt ongelooflijk."

'Weet niet precies waarom Hamilton me raakte'

Later in de race was er nog een incident tussen de twee. Hamilton crashte tegen de achterkant van de auto van Verstappen toen hij, na een instructie van Red Bull, de Nederlander in wilde halen. Dat moment wordt nog onderzocht en krijgt dus mogelijk een staartje.

"Ik wilde hem laten passeren en ik zat aan de rechterkant", vond Verstappen "En toen raakte hij me, ik weet niet precies wat daar gebeurde."

Het Formule 1-seizoen krijgt volgende week een zinderende apotheose met de Grand Prix van Abu Dhabi. De coureur die daar als eerste wordt afgevlagd, is wereldkampioen. Halen beide coureurs de finish niet, dan is het voordeel voor Verstappen omdat hij één race meer gewonnen heeft.

"Het Het zal daar beslist worden", weet Verstappen, die de eerste Nederlandse wereldkampioen ooit kan worden in de Formule 1. "Laten we hopen dat we daar een goed weekend hebben."