Netherlands

Jeangu Macrooy met Birth of a New Age naar Eurovisie Songfestival

Donderdagavond was het eindelijk dan zo ver: Jeangu Macrooy maakte via een livestream bekend met welk nummer hij namens Nederland meedoet aan het Eurovisie Songfestival. Het lied heet Birth of a New Age.

Eerder zou hij deelnemen aan het liedjesfestijn met het nummer Grow, al is dat door de coronapandemie nooit zover gekomen. Langzaamaan wordt ook bekend met welke songs de overige deelnemers het Songfestival hopen te winnen, dat van 18 tot en met 21 mei plaatsvindt in Rotterdam.

Anders dan de ballade Grow, die hij vorig jaar zou zingen tijdens het geannuleerde songfestival, is Birth of a New Age een uptempo nummer. Wel koos de zanger opnieuw voor een gospelkoor op de achtergrond. Ook zingt Jeangu, die in Suriname is geboren, in het refrein enkele regels in het Surinaams. Jeangu werkte voor dit nummer weer samen met zijn vaste producer Perquisite. De videoclip verschijnt vrijdag.

Voorafgaand aan de presentatie mocht de zanger nog niets over zijn nieuwe songfestivalnummer zeggen. Wel vertelde hij ’superblij’ te zijn met het resultaat.

Door de Nederlandse overwinning van Duncan Laurence in 2019 is Jeangu al verzekerd van een plekje in de grote finale van het songfestival. Die vindt plaats op 22 mei.

Football news:

Klopp op de Real Madrid game: Liverpool hebben niet veel te verliezen. We zullen proberen te winnen, en dan zien we
Borussia Dortmund coach Edin Terzic deelde zijn gedachten over de komende wedstrijd met Manchester City in de 1/4 League finale
Ilkay Gundogan: Holland is een geweldige speler. Hij heeft de juiste houding om te klimmen naar de top
PSG en Bayern München bieden op Lucas Vazquez. Hij kan het niet eens zijn met Real Madrid
Allegri vertelde Agnelli toen hij met pensioen: ontdoen van Ronaldo, hij belemmert de vooruitgang van het team en de club
Ibrahimovic werd geschorst voor 1 wedstrijd voor het beledigen van de scheidsrechter
In December besloot de coach dat een andere keeper zou spelen, niet ik. Liverpool zijn blij met me, maar we moeten iets bespreken