Netherlands

Kinderen weer massaal naar buiten voor les

De leerlingen van meer dan 3800 basisscholen verspreid over het land krijgen dinsdag buiten les. Het is voor de vijfde keer Nationale Buitenlesdag.

Volgens Jantje Beton, een van de initiatiefnemers, zorgen de frisse lucht, beweging en speelse manier van leren ervoor dat kinderen beter presteren. Daarbij ervaren scholieren meer plezier in de lessen en vinden ze het fijn dat ze meer kunnen bewegen. „Beestjes zoeken, optellen met sprongen of een geschiedenisrace, alle vakken zijn geschikt voor een buitenles”, aldus de organisatie.

Ook leraren zijn enthousiast over het buiten lesgeven. Bijna 90 procent van de juffen en meesters zou dit vaker willen doen, blijkt uit eerder onderzoek.

Ook het weer zit mee. Volgens de weersvoorspellingen van Weeronline wordt het dinsdag zonnig, met temperaturen tussen de 20 en 26 graden.

De buitenlesdag zou aanvankelijk op 7 april plaatsvinden, maar werd vanwege coronamaatregelen verplaatst naar 22 september. De Nationale Buitenlesdag wordt georganiseerd door Jantje Beton en het Instituut voor Natuureducatie en Duurzaamheid (IVN).

Football news:

Messi is nog steeds aan de top. Met zulke spelers moeten we hopen dat ze niet de beste dag hebben
De cijfers van Robert Lewandowski, die niet alleen de locomotief
Wie wordt de topscorer in de Champions League? Lewandowski of Holand? Weet u wie de topscorer van de Champions League wordt?
La Liga President over het vertrek van Ronaldo en Neymar: het is beter om te vertrekken vanwege belastingen dan vanwege iets anders
Kane en Son gaven elkaar 29 assists in de Premier League. Alleen Lampard en Drogba (36) deden het vaker Tottenham Striker Harry Kane maakte een assist voor teamgenoot Son Heung-Min
Veron over Messi: spelen in Barca geeft hem ongemak
Mitryushkin op weg naar Fortuna: Duitsland is een land van goal Keepers. Ik kan hier veel leren, nieuwkomer van Fortuna Anton Mitryushkin deelde zijn emoties door zich bij een nieuwe club aan te sluiten. Ik ben blij en dankbaar om deel uit te maken van deze grote club en om de volgende stap in mijn ontwikkeling hier te kunnen zetten. Duitsland is een land van goal Keepers, dus ik weet zeker dat ik hier veel kan leren. Toen ik hier vorige week trainde, merkte ik de aangename sfeer in het team. Dus ik dacht niet twee keer na toen mij deze kans werd geboden, zei de Rus