Koploper SC Cambuur heeft maandag een zwaarbevochten overwinning geboekt in de Keuken Kampioen Divisie. De ploeg van trainer Henk de Jong rekende in Eindhoven pas in de slotfase af met Jong PSV: 0-1.

Invaller Issa Kallon zorgde in de 71e minuut voor de bevrijdende treffer namens Cambuur, dat verder weinig kansen creëerde op De Herdgang. Voor de 24-jarige Kallon was het al zijn zevende doelpunt van het seizoen.

Cambuur boekte door zijn late treffer de vierde overwinning op rij in de Keuken Kampioen Divisie. De ploeg uit Leeuwarden komt op 34 punten, drie meer dan naaste belager Almere City en zes meer dan nummer drie NAC Breda.

Jong PSV bleef juist voor de vierde wedstrijd op rij zonder zege en staat nog altijd met vijftien punten op de veertiende plek. Bij de Eindhovenaren deed aanvaller Joël Piroe, die dit seizoen tot dusver twee Eredivisie-duels speelde, de hele wedstrijd mee.

Later op maandagavond staan er met Jong FC Utrecht-Telstar (aftrap 18.45 uur) en NEC-MVV Maastricht (aftrap 21.00 uur) nog twee wedstrijden op het programma in de Keuken Kampioen Divisie.

SC Cambuur had de nodige moeite met Jong PSV. (Foto: Pro Shots)

Bekijk het programma, de uitslagen en de stand in de Keuken Kampioen Divisie