Netherlands

Liveblog KNVB-beker | Go Ahead boekt monsterzege op NAC (gesloten)

Goedenavond! In dit liveblog houden we je op de hoogte van de ontwikkelingen in de eerste ronde van de KNVB-beker.

85' Het tempo is helemaal uit de wedstrijd verdwenen en vooral NAC snakt naar het eindsignaal. De bezoekers zullen blij zijn dat het na de razendsnelle 5-0 niet nog veel en veel erger is geworden.

75' Bijna maakt Go Ahead de zevenklapper compleet. Invaller Abdat is te zelfzuchtig en schiet vanuit een moeilijke hoek via de vingertoppen van Kramer en de buitenkant van de paal naast.

65' Maar liefst vier wissels bij Go Ahead binnen een tijdsbestek van twee minuten. Veldmate, Kuipers, Eddahchouri en Hendriks verlaten het veld en maken plaats voor Bakker, Abdat, Ross en 'good old' Jacob Mulenga.

61' De fans van Go Ahead mogen dan het stadion niet in, buiten de Adelaarshorst maken ze er alvast een feestje van. Dat gaat gepaard met het afsteken van vuurwerk, dat deels over het dak vliegt en het veld op komt. Gelukkig wordt niemand geraakt en kunnen we gewoon verder.

55' Wout Droste staat nog niet op het scoreformulier en daar wil hij graag verandering in brengen. Zijn inzet wordt echter gekeerd door doelman Chiel Kramer.

47' GOAL Go Ahead Eagles! 6-0

Daar is het antwoord op de vraag: Go Ahead gaat vrolijk verder! De Fransman Antoine Rabillard voegt zich in het rijtje van zes verschillende doelpuntenmakers.

46' De tweede helft in Deventer is begonnen. Trapt Go Ahead het gaspedaal nog een keer open of heeft het medelijden met het door corona geplaagde NAC Breda?

43' Hendriks probeert het doel van NAC onder vuur te nemen, maar zijn inzet gaat een paar meter naast. De Bredenaars lijken het tweede deel van de eerste helft schadevrij te doorstaan op de Adelaarshorst.

36' De wissel van Steijn heeft effect want ondanks wat penibele situaties komt NAC iets minder in de problemen. Via  
Huseyin Dogan krijgen de bezoekers zelfs hun eerste kansje van de wedstrijd.

26' NAC-trainer Maurice Steijn kan het niet langer aanzien en haalt Lewis Fiorini naar de kant voor Darwin Heuvelman. Met een 4-4-2-formatie hoopt hij dat zijn team erin slaagt om minder ruimte weg te geven en zo een nog groter pak slaag te voorkomen.

20' GOAL Go Ahead Eagles! 5-0

We zijn nog niet eens halverwege de eerste helft en het staat al 5-0! Het door corona geplaagde NAC zakt volledig door het ijs en ziet Luuk Brouwers het hele veld oversteken en scoren.

12' GOAL Go Ahead Eagles! 3-0

Heeft Go Ahead dit weekend goed naar Ajax gekeken, en NAC goed naar VVV? Zakaria Eddahchouri straft dramatisch verdedigen van de Bredanaars af en maakt er binnen het kwartier 3-0 van.

10' GOAL Go Ahead Eagles! 2-0

Is deze bekerwedstrijd al binnen tien minuten beslist? Sam Hendriks is door de NAC-verdedigers helemaal uit het oog verloren en tikt simpel de 2-0 binnen.

7' GOAL Go Ahead Eagles! 1-0

Wat een start van de thuisploeg! De geheel vrijstaande Sam Beukema kopt raak uit een corner en zet de Eagles zo op 1-0 tegen NAC.

1' Ook de late wedstrijd in het bekertoernooi is onderweg. Go Ahead Eagles heeft in eigen stadion afgetrapt tegen het door corona geplaagde NAC Breda, dat het vorig seizoen verrassend tot de halve finales schopte.

De bal rolt weer in de KNVB-beker! Excelsior is begonnen aan het duel met Helmond Sport. Later vanavond (20.45) staan met Go Ahead Eagles en NAC Breda nog twee clubs uit de Keuken Kampioen Divisie tegenover elkaar. De duels van amateurploegen zijn uitgesteld tot december omdat de spelers door de coronamaatregelen niet voluit kunnen trainen en geen competitiewedstrijden mogen afwerken.

15' GOAL Go Ahead Eagles! 4-0

Wat gebeurt hier allemaal in de lege Adelaarshorst? Anouar Kali veroorzaakt een penalty, die door Jeroen Veldmate snoeihard binnen wordt geschoten. Neemt Go Ahead wat gas terug, of is dit pas het begin van de lijdensweg van NAC?

Football news:

Kamwenge werd een klant van agent Bale
Mourinho over coaching career: 20 jaar geleden werd alleen rekening gehouden met ex-spelers. Niet nu, en dit is mijn nalatenschap
Van Dijk-beste centrale verdediger van 2020, Trent-right, Robertson-left (ESPN)
Massimiliano Allegri: Ronaldo is een topspeler in termen van mentaliteit. Hij heeft elk jaar een nieuw doel.Voormalig Juventus hoofdcoach Massimiliano Allegri deelde zijn mening over striker Cristiano Ronaldo. Ik had veel sterke spelers, sterk qua mentaliteit. Bijvoorbeeld verdedigers Chiellini en Nesta, middenvelders Gattuso en Seedorf en forwards Ibrahimovic en Ronaldo. Ronaldo is qua mentaliteit een topspeler. In dit opzicht is het anders dan de andere. Hij won vijf gouden ballen, vijf overwinningen in de Champions League, één won de Euro Met Portugal. Het is moeilijk, en hij draagt altijd bij. Elk jaar heeft hij een nieuw doel zei Allegri
Borussia Dortmund presenteerde een collectie met Spongebob als onderdeel van een deal met Nickelodeon
Woodward zei dat het team veel werk te doen heeft om trofeeën te winnen. Wij begrijpen dat er nog veel werk aan de winkel is om de stabiliteit te bereiken die nodig is om trofeeën te winnen. In April heb ik gezegd dat we ons blijven inzetten voor versterking van het team, maar we zijn gedisciplineerd in de uitgaven tijdens de pandemie. Ik denk dat wij dit hebben bereikt dankzij de versterkingen die wij in de zomer hebben gemaakt. Onze totale netto-uitgaven sinds de zomer van 2019 zijn meer dan 200 miljoen euro - meer dan enige andere grote Europese club in deze periode. Wij zullen Ole blijven steunen met een geplande langetermijnaanpak voor werving die gericht is op de Zomertransportramen, aldus Woodward
Neuer-best goalie in 2020, Alisson-2nd, Oblak-3rd (ESPN)