Netherlands

Liveblog NK sprint | Vrouwen beginnen weekend in Thialf met 500 meter

Goedemiddag en welkom in dit liveblog op NU.nl over het NK sprint. Wij houden je hier het hele weekend op de hoogte van de ontwikkelingen in Thialf.

Rit 3 - Weer een snelle rit! Ook Maud Lugters rijdt een persoonlijk record met 38,67 en Helga Drost rijdt haar snelste tijd van het seizoen: 38,68.

Rit 2 - Een persoonlijk record van Suzanne Schulting! Ze rijdt 38,57 en Van Beek rijdt momenteel de derde tijd: 39,68.

Rit 1 - Wijfje rijdt een tijd van 39,50 haar beste tijd van het seizoen. Grevelt, die de plek van Jorien ter Mors inneemt, eindigt met een tijd van 40,04.

Pang! Melissa Wijfje en Isabel Grevelt zijn weg en daarmee is het NK officieel begonnen.

De baan wordt gereed gemaakt voor de 500 meter bij de vrouwen. Nog zo'n vijf minuten tot het eerste startschot.
We beginnen om 14.30 uur met de 500 meter bij de vrouwen. Een overzicht van de startlijst: 

  1. Melissa Wijfje-Isabel Grevelt
  2. Suzanne Schulting-Lotte van Beek
  3. Helga Drost-Maud Lugters
  4. Marijke Groenewoud-Naomi Verkerk
  5. Isabelle van Elst-Esmé Stollenga
  6. Ireen Wüst-Elisa Dul
  7. Marrit Fledderus-Dione Voskamp
  8. Femke Kok-Sanneke de Neeling
  9. Michelle de Jong-Jutta Leerdam
  10. Letitia de Jong-Janine Smit

Marianne Timmer is nog altijd de schaatsster die de meeste medailles won op het NK sprint. Op plek zeven vinden we met Letitia de Jong de eerste actieve schaatsster in het medailleklassement.
Bij de vrouwen won Letitia de Jong het afgelopen seizoen door drie van de vier afstanden te winnen. Alleen op de tweede 500 meter moest De Jong genoegen nemen met de tweede plek achter de 19-jarige Femke Kok. Kok behaalde tevens het podium in het klassement en werd derde. Jorien ter Mors, die debuteerde op het NK Sprint, eindigde als tweede.
Gerard van Velde is nog altijd de succesvolste schaatser bij de mannen op het NK sprint. Op plek acht vinden we met Hein Otterspeer de eerste actieve schaatser in het medailleklassement. Een overzicht:
De vorige editie van het NK sprint bij de mannen was op zijn zachtst gezegd opvallend. De overwinning ging naar Kjeld Nuis, die zijn
twee grootste concurrenten Ronald Mulder (val op de tweede 500 meter) en Hein Otterspeer (diskwalificatie na de eerste 1000 meter) zag afhaken. Lennart Velema moest genoegen nemen met de zilveren medaille en het brons ging naar Gijs Esders.

Wat valt er dit weekend nog meer te winnen naast de NK-titel? In Nederland kwalificatieland is die vraag vaste prik bij de nationale titelwedstrijden. Dit keer is dat niet anders, want in januari staat het EK sprint vooralsnog gepland in Heerenveen. Voor de Nederlandse kampioenen ligt er dit weekend een ticket voor dat toernooi klaar. De overige startplekken worden later verdeeld.

Goedemiddag vanuit Thialf. Dit is vandaag en morgen het strijdtoneel voor het derde schaatsweekend van het seizoen. Na de NK afstanden en het NK allround zijn de sprinters op het NK sprint aan de beurt. De beslissingen vallen pas na de tweede omloop op zondag, maar de schaatsers zullen vandaag ongetwijfeld goed willen starten.

Football news:

Setien eist 4 miljoen euro compensatie van Barca. Het ontslag van Valverde kostte de club 11 miljoen
Twee Cornell spelers testten positief voor coronavirus na de wedstrijd met Barca
Mbappe eindigde als eerste op de Ligue 1 goalscoring lijst en scoorde 13 goals in 17 optredens. Hij brak de reeks van 4 wedstrijden zonder goals
Holand scoorde 27 goals in zijn eerste 28 Bundesliga-optredens. Hij is de tweede persoon om dit te doen
Sevilla probeert Papa Gomez te tekenen, Monchi is in gesprek. Atalanta wil hem verkopen aan een club die niet uit Italië komt.Alejandro Papu Gomez kan zijn carrière in La Liga voortzetten
Holand scoorde 14 goals in 13 Bundesliga wedstrijden dit seizoen
Neymar speelt zijn 100ste wedstrijd voor PSG. = = Clubcarrière = = Neymar begon zijn carrière in de 21e Ronde van de Ligue 1 tegen Montpellier. Hij speelde 61 keer in de Ligue 1 wedstrijden, speelde 25 wedstrijden in de Champions League, 6 in de Franse Cup, 6 in de League Cup en nog twee in de Franse Super Cup