Netherlands
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Liveblog WK handbal | Nederland jaagt na rust op recordzege tegen Oezbekistan

Goedenavond en welkom in dit liveblog! Mijn naam is Mitch Marinus en ik houd je op de hoogte van het duel van de Nederlandse handbalsters met Oezbekistan op het WK in Spanje.

40' We willen de recordzege van afgelopen vrijdag maar alvast genoemd hebben. Nederland won toen met 55-15 van Puerto Rico en een soortgelijke score lijkt goed haalbaar. De stand op dit moment: 12-37.

33' Sprengers maakt haar eerste vanuit de hoek en kort daarna doet Oezbekistan na een langlopende aanval wat terug: 11-31.

32' Kelly Dulfer moet naar de zijkant met een straf voor twee minuten, maar ook met een ondertal scoort Nederland. Freriks straft slordig balverlies af: 10-30.

31' De eerste kans van de tweede helft is meteen raak. Estavana Polman komt vrij en gooit raak: 10-29.

31' De speelsters van Nederland en Oezbekistan melden zich weer in de hal.

29' Hoe groot is de voorsprong van Oranje bij rust? Dat is momenteel de vraag na opnieuw een treffer van Debby Bont: 10-27.

23' Yara ten Holte moet weer eens een tegentreffer incasseren. De keepster is kansloos vanaf zeven meter: 8-24.

21' Een grote glimlach op het gezicht van bondscoach Monique Tijsterman. Oranje is succesvol met een snelle uitbraak via Snelder, waarna Bont met een vlieger het eindstation is van een geweldige aanval: 7-22.

18' Voor het eerst in bijna tien minuten een tegentreffer voor Oranje. Bahromova raakt, kort na opnieuw een goal van Van Wetering: 7-20.

16' Weer drie goals op rij voor Oranje, vooral dankzij de snelle omschakelingen. Dulfer (2) en Vollebregt is trefzeker: 6-19.

13' De bondscoach van Oezbekistan vraagt kort nadat Laura van der Heijden de 6-16 maakt een time-out aan. Ook hij heeft ongetwijfeld gezien dat zijn speelsters in de laatste minuten minder gevaarlijk voor het doel van Oranje opduiken.

10' Er zijn inmiddels tien minuten gespeeld en het verschil is al gemaakt: 6-13. Oranje kan in het vervolg van het duel werken aan routines, vorm en andere zaken met het oog op de rest van het toernooi.

6' Aanvallend is de ploeg van Monique Tijsterman wél uitstekend. Vollebregt, Nusser, Vollebregt en Van der Heijden gooien raak: 5-9.

4' Oranje kreeg tegen Puerto Rico nog relatief veel doelpunten tegen en ook vandaag is de verdediging niet foutloos. Bahromova maakt de aansluitingstreffer, waarna van Wetering haar tweede maakt: 3-5.

3' Nusser mag het vanaf zevenmeter proberen en faalt niet. Ze maakt haar tweede van de avond: 2-4.

2' Nusser verdubbelt de voorsprong, waarna Abdumannova de aansluitingstreffer maakt: 2-3.

2' In de tegenaanval zorgt Bahromova dat ook Oezbekistan vroeg op het scorebord komt. Acht seconden later is het aan de andere kant echter alweer raak: Vollebregt zet Oranje weer op voorsprong.

1' Keepster Ten Holte stuurt Van Wetering weg en in de snelle omschakeling is het meteen raak. Oranje leidt: 0-1.

Start! Oezbekistan-Nederland is begonnen.

De speelsters van Nederland en Oezbekistan komen de hal in Zuid-Spanje in. Het is tijd voor de volksliederen!

30' Rust!

Het antwoord op onderstaande vraag: 10-28. Oranje heeft geen kind aan het zwakke Oezbekistan.