Netherlands

Louis Vuitton koopt na geruzie alsnog juweliersbedrijf Tiffany & Co.

Bijna een jaar geleden werd de miljardendeal aangekondigd: luxemerkenconcern LVMH neemt juweliersketen Tiffany & Co. over. Maar toen kwam de coronacrisis en had de eigenaar van tassenmerk Louis Vuitton en champagnemaker Moët & Chandon opeens toch niet zo'n zin in de overname.

Maar na juridische stappen en verwijten over en weer is er nu toch weer een deal: de koop gaat door, maar wel voor een iets lagere prijs. LVMH betaalt niet 16,2 miljard dollar, maar 15,8 miljard.

'Opportunistisch'

Begin september maakte LVMH nog bekend de deal af te blazen. Tiffany begon daarop een rechtszaak en eiste dat LVMH de aankoop zou doorzetten voor de oorspronkelijke prijs. "LVMH gebruikt op opportunistische wijze de protesten in de VS en de coronapandemie om onder de afgesproken deal uit te komen."

Een paar dagen later begon LVMH op zijn beurt een rechtszaak tegen Tiffany. Het bedrijf vond dat door de coronacrisis de omstandigheden zo veranderd waren dat het de deal niet door hoefde te zetten.

Overleg

Daarna zijn de twee kemphanen toch weer in overleg getreden en daar is deze nieuwe deal uitgekomen. "We zijn ervan overtuigd dat het Tiffany-merk enorm veel potentieel heeft en op zijn plek is bij LVMH", zegt LVMH-topman en rijkste man van Europa Bernard Arnault in een persbericht.

Tiffany heeft wereldwijd zo'n 300 juwelierszaken en 14.000 medewerkers, onder wie 5000 diamantslijpers en juwelenmakers. In Nederland is er een Tiffany in de Amsterdamse PC Hooftstraat en een 'shop-in-shop' in de Bijenkorf in Amsterdam.

LVMH is eigenaar van zo'n 75 luxemerken, waaronder Christian Dior, Givenchy, Fendi, Marc Jacobs en Bulgari.

Football news:

Real begon met Alaves: stomme hand Nacho en wild pass Courtois-opnieuw verslaan
20 patronen van tijden van de Tweede Wereldoorlog gevonden op basis van de Roma
Zidane Ob 1:2 met Alaves: de start van de wedstrijd is de slechtste voor Real Madrid in het seizoen. We hebben geen stabiliteit over de 7 overwinningen van de club in 14 wedstrijden van het seizoen in alle competities.Ik heb hier geen verklaring voor. Vandaag wisselden we goede periodes af met slechte. Wanneer de tegenstander scoort in de derde minuut, wordt alles erg moeilijk. Dit is onze huidige realiteit
Een duidelijke straf! Oh, mijn God. Ramos en Carvajal op de val van Hazard in de wedstrijd met Alaves
Marcelo werd aan het haar getrokken, het was nodig om een 11-meter schot te plaatsen. Er was geen straf op Hazard
Favre Pro 1:2 met Keulen: ze zaten in de verdediging en Borussia had te veel haast. Er waren weinig kansen dat de coach van Borussia Dortmund Lucien Favre de wedstrijd tegen Keulen goed organiseerde. Ze deden de verdediging en deden het goed. We waren een beetje ongeduldig en soms te snel om te handelen
Real Madrid gaf toe na een fout van Courtois op een pas. Forward Alaves scoorde in een leeg net (Real Madrid keeper Thibaut Courtois maakte een productieve fout in de La Liga wedstrijd met Alaves) de Belg probeerde onder druk van forward Lucas Perez zijn partners in het midden van het veld een pas te geven. De bal werd onderschept door Alaves striker Joselu, die in een leeg net scoorde