Netherlands

Minister wil in VS gedetineerde Singh helpen met gratieverzoek

Nederland gaat de Amerikaans autoriteiten niet vragen om overplaatsing van de Surinaamse Nederlander Jaitsen Singh, die al 35 jaar vastzit in de Verenigde Staten. De overheid zal Sing wel juridisch ondersteunen bij een gratieverzoek, laat minister Sander Dekker (Rechtsbescherming) in een Kamerbrief weten.

Singh is in 1986 tot 56 jaar cel veroordeeld voor moord op zijn vrouw en dochter. Later bleek dat de kroongetuige in de zaak was omgekocht door de aanklager en dat de Nederlander mogelijk onterecht is veroordeeld. De Tweede Kamer vroeg het kabinet al eerder zich in te zetten voor de Nederlander.

De minister zegt dat de advocaten van Singh een verzoek tot gratie willen indienen. Dekker meldt dat zijn departement en het ministerie van Buitenlandse Zaken dat verzoek zullen ondersteunen en dat hij zich daar persoonlijk voor zal inzetten.

Dekker laten de Kamer verder weten dat hij de autoriteiten in de VS niet zal verzoeken om een procedure tot overdracht van de tenuitvoerlegging strafvonnissen (Wots) te starten. Bij een eerdere inschatting door het ministerie in 2015 was naar voren gekomen dat Singh niet aan de vereisten daarvoor voldeed.

Football news:

Messi is nog steeds aan de top. Met zulke spelers moeten we hopen dat ze niet de beste dag hebben
De cijfers van Robert Lewandowski, die niet alleen de locomotief
Wie wordt de topscorer in de Champions League? Lewandowski of Holand? Weet u wie de topscorer van de Champions League wordt?
La Liga President over het vertrek van Ronaldo en Neymar: het is beter om te vertrekken vanwege belastingen dan vanwege iets anders
Kane en Son gaven elkaar 29 assists in de Premier League. Alleen Lampard en Drogba (36) deden het vaker Tottenham Striker Harry Kane maakte een assist voor teamgenoot Son Heung-Min
Veron over Messi: spelen in Barca geeft hem ongemak
Mitryushkin op weg naar Fortuna: Duitsland is een land van goal Keepers. Ik kan hier veel leren, nieuwkomer van Fortuna Anton Mitryushkin deelde zijn emoties door zich bij een nieuwe club aan te sluiten. Ik ben blij en dankbaar om deel uit te maken van deze grote club en om de volgende stap in mijn ontwikkeling hier te kunnen zetten. Duitsland is een land van goal Keepers, dus ik weet zeker dat ik hier veel kan leren. Toen ik hier vorige week trainde, merkte ik de aangename sfeer in het team. Dus ik dacht niet twee keer na toen mij deze kans werd geboden, zei de Rus