Netherlands

Ministerie van Financiën doet aangifte in toeslagenaffaire

Het ministerie van Financiën doet aangifte vanwege mogelijke misdrijven in de toeslagenaffaire, waarin duizenden ouders zijn gedupeerd. Dat schrijven de staatssecretarissen Vijlbrief en Van Huffelen aan de Tweede Kamer.

Het gaat om twee mogelijke misdrijven: beroepsmatige discriminatie en het ambtsmisdrijf knevelarij. Dat laatste is het "vorderen of ontvangen van een betaling terwijl de ambtenaar weet dat die betaling niet verschuldigd is".

Aanleiding voor de aangifte is een advies van een onafhankelijk deskundige. De aangifte richt zich niet tegen specifieke personen bij de Belastingdienst, maar er worden wel afdelingen genoemd, onder meer Directie Toeslagen en het Combiteam Aanpak Facilitators (CAF).

De toeslagenaffaire draait om ouders die door de Belastingdienst ten onrechte van fraude met toeslagen voor kinderopvang zijn beschuldigd. Velen van hen moesten flinke bedragen terugbetalen en kwamen daardoor in de financiële problemen.

Football news:

Aston Villa coach op Manchester United penalty: een schandelijke beslissing
Paul Pogba: het winnen van de Europa League en de FA Cup zijn twee van Manchester United ' s doelpunten voor dit seizoen
Manchester United ' s eerste Premier League wint 4 opeenvolgende wedstrijden met een verschil van ten minste 3 goals
Brunu scoorde 7 (4+3) punten in zijn laatste 3 wedstrijden voor Manchester United
De UEFA stelde de introductie van var in de groepsfase van de Europa League uit tot het seizoen 2021/22
Mourinho op de wedstrijd met Bournemouth: iedereen weet dat er een straf ten gunste van Tottenham was. Alles
Pogba scoorde voor het eerst in het seizoen voor Manchester United