Netherlands

Ministerie van Financiën doet aangifte tegen Belastingdienst om toeslagaffaire

Kinderbijslagaffaire Volgens het ministerie was er bij de fraude-onderzoeken met de kinderopvangtoeslag mogelijk sprake van knevelarij en beroepsmatige discriminatie.

Het ministerie van Financiën heeft dinsdag aangifte gedaan tegen de Belastingdienst omdat er mogelijk misdrijven zijn gepleegd bij de kinderopvangtoeslagaffaire. Het ministerie doet aangifte van het ambtsmisdrijf knevelarij en van beroepsmatige discriminatie in de periode van 2013 tot en met 2017. Het Openbaar Ministerie onderzoekt de aangifte.

De aangifte heeft betrekking op het werk van drie teams van de Belastingdienst die betrokken waren bij de onderzoeken naar fraude met kinderopvangtoeslag. De aanleiding voor de aangifte is het advies van een onafhankelijke deskundige, strafrechtexpert Hendrik Jan Biemond. Hij heeft de systemen onderzocht die de Belastingdienst gebruikte bij de fraudeonderzoeken.

In zijn advies schrijft Biemond dat er een „redelijk vermoeden” van de misdrijven bestaat. Staatssecretaris van Financiën Alexandra van Huffelen (D66) stelt dat het daarom belangrijk is dat het Openbaar Ministerie de zaak bekijkt. „Hopelijk draagt deze ingrijpende stap bij aan het op een rechtvaardige manier afsluiten van dit voor zovelen pijnlijke hoofdstuk.”

Dit bericht wordt aangevuld.

Lees ook: Financiële compensatie voor gedupeerde ouders in toeslagenaffaire

Football news:

Zidane van Real Madrid: ik ben klaar met mijn carrière op mijn 34e, en Luca wil doorgaan
Attetico zal het contract met Parti verlengen en het bedrag van de compensatie verhogen tot 87,2 miljoen pond (Ghana Soccer Net)
Deze speler vierde het bereiken van La Liga zo vreemd dat hij een cocaïne test moest doen. Het resultaat is negatief
Liverpool is bereid om 20 miljoen euro te bieden voor Tiago, Bayern demand 40 (Sport Bild)
PSG vraagt Barca om Dembele en 80 miljoen euro in ruil voor Neymar (El Chiringuito TV)
Ik zie mezelf als Barca ' s coach volgend seizoen
Disney ' s tourist Paradise, waar MLS en de NBA terugkeren: 50+ speeltuinen, veel kinderen op normale tijden, tekenfilmfiguren overal🧞 ♂ ️