Netherlands

Nieuw fonds Holtzbrinck Ventures: 535 miljoen euro

-

De Duitse investeerder Holtzbrinck Ventures heeft een nieuw fonds opgericht met daarin 535 miljoen besteedbaar vermogen. Dat gaat naar Duitse en Europese werkende scale-ups.

De omvang van het nieuwe fonds stelt het bedrijf in staat om mee te doen in grotere rondes waarbij de waardering van het object tot boven de miljard euro gaat. In jargon wordt dan gesproken over B- en C-rondes, de tweede en derde ronde waarbij venturecapitalbedrijven zijn betrokken.

Dit is het achtste fonds van de Duitsers. Ze hebben in totaal 1,7 miljard euro onder beheer. Ze hielpen onder andere start-ups als Delivery Hero, HelloFresh en Zalando uitgroeien tot wat ze nu zijn.

Doorgaans investeert men in start-ups die zich veelbelovend tonen. Met het nieuwe fonds kunnen ze voorbij de A- en uiterlijk B-ronde blijven mee investeren.

Holtzbrinck Ventures maakt vandaag ook bekend (Pdf) dat het zijn naam verandert in HV Capital.

Uit cijfers van databedrijf Pitchbook blijkt dat investeerder in het derde kwartaal van 2020 10,6 miljard euro staken in startende en groeiende techbedrijven. Veel van dat geld gaat naar grotere, bewezen bedrijfsmodellen. Europese investeerders blijven moeite houden met het echte durfkapitaal: relatief grote bedragen voor veelbelovende maar onbewezen producten en concepten.

Foto: Marco Verch (cc)

Football news:

Barcelona denkt erover om Garay te tekenen vanwege de blessure van Pique
Pepe verontschuldigde zich voor de rode in de wedstrijd met Leeds: er is geen excuus voor mijn gedrag. Het spijt me zeer dat de middenvelder van Arsenal Nicolas Pepe zich verontschuldigde voor de schorsing die hij verdiende in de wedstrijd van de 9de ronde van de Premier League
Manchester City heeft een tienjarenplan voor Messi voorbereid. Na zijn carrière willen ze hem ambassadeur maken voor de club (The Times). Manchester City werkt aan de ondertekening van de Barcelona striker Lionel Messi. Volgens de Times heeft de Engelse club een tienjarenplan voor Argentinië ontwikkeld. Hij zal worden aangeboden om te spelen voor Manchester City en dan spelen voor een van de negen clubs in de City Football Group. Deze omvatten met name new York city (vs), Yokohama (Japan) en Melbourne city (Australië)
Een Prestonspeler die tweemaal de genitaliën van een tegenstander heeft aangeraakt, kan worden gediskwalificeerd voor 3 wedstrijden
Griezmann over zijn jeugd: Ik heb geprobeerd om in 10 clubs in Frankrijk te komen, maar niemand gaf me een kans
Austin Matthew McConaughey (mede-eigenaar) bereidt zich voor op MLS: alle seizoenskaarten zijn verkocht, hoewel er maar 2 spelers in het team, en het stadion (voor $240 miljoen) is nog steeds in aanbouw
Lineker aan Liverpool: grote lof voor de spectaculaire prestatie van Klopp ondanks blessures; voormalig Engelse striker Gary Lineker deelde zijn emoties van Liverpool 's overwinning op Leicester