Netherlands

Nog een verdachte vast om ongeregeldheden Urk

Vanwege ongeregeldheden afgelopen weekeinde in Urk zijn twaalf personen aangehouden. De meesten van hen zijn tussen de 18 en 31 jaar en komen uit Urk, meldt de gemeente in samenspraak met politie en openbaar Ministerie. Een 24-jarige man uit Urk zit nog vast, de rest is op vrije voeten gesteld.

Ook vorig weekeinde was het onrustig in Urk. Er werden brandjes gesticht op straat en veel mensen op straat keken toe. Dit weekeinde was de onrust minder en burgemeester Cees van den Bos zag ook minder kijkers op straat. „Gelukkig zijn veel mensen binnen gebleven, maar het was toch nog te druk.” Zaterdagavond liepen jongeren op straat en gooiden met zwaar vuurwerk en de aanwezige Mobiele Eenheid werd bekogeld met stenen en flessen.

Van den Bos geeft aan dat de onrust wordt veroorzaakt door een kleine groep raddraaiers. Hij betreurt het dat de ME opnieuw moest worden ingezet. „Iedereen die nog meent dat het om kattenkwaad van baldadige jongeren gaat, moet ik uit de droom helpen: het gaat om rellen en gebruik van levensgevaarlijk vuurwerk.”

De gemeente en het welzijnswerk bereiden een gesprek voor met jongeren en Van den Bos gaat zelf ook jongeren opzoeken. „Nu is het beeld dat al onze jongeren relschoppers zijn. Dat is onterecht, maar onze jongeren worden er wel op aangekeken. Ik hoor dat ook jongeren dat beu zijn.” Hij verwacht niet dat de gemeente via de gesprekken contact krijgt met ‘raddraaiers’. „Ik laat me graag verrassen, maar ben bang dat de raddraaiers niet aanschuiven. Het gaat hen echt niet om een plek waar jongeren op zaterdagavond gezellig kunnen chillen, maar om rellen.”

Football news:

Mueller feliciteerde Brady, die op 43-jarige leeftijd zijn 10e Super Bowl bereikte: je bent een held en een inspiratie! = = = Tampa = = = in de finale van het NFL championship speelt quarterback Tom Brady in de finale van de Tampa. Gefeliciteerd, Tom. Je bent een held en een inspiratie! de Duitse voetballer schreef. Tom Brady is 43 jaar. Hij bereikte zijn tiende Super Bowl van zijn carrière. Hij heeft al 6 kampioenschappen op zijn rekening, 4 keer werd hij erkend als de MVP van de Super Bowl. = = Clubcarrière = = Brady maakte zijn debuut in het eerste seizoen in Tampa na het verlaten van New England, waar hij sinds 2000 voor speelde
Neville vergeleek Liverpool met Coventry na Manchester United ' s overwinning. Waarschijnlijk vanwege de kleur van het uniform
Vladimir Gazzaev hield de eerste trainingssessie met Siena
Alessandro Costacurta: Inter zijn de favorieten voor zowel de Milan derby en de Scudetto
De Valencia speler testte positief op antigenen. Gisteren was een match met Attico
Tottenham was een van de beste clubs in de Premier League. Manchester United, Arsenal, Brighton and Man City-in de top 5, Liverpool-7
Manchester United en Liverpool deden een show in de cup. De sponsor van het entertainment is de stoutmoedige posities van Trent en Rashford (Verenigd hebben dit voordeel beter gerealiseerd)