Netherlands

Onderzoek: 1 op de 5 Nederlanders slaat december het liefst helemaal over

december

Dat de maand december niet wordt zoals we gewend zijn, is een ding dat zeker is. Versoepelingen lijken verder weg dan ooit, dus de kans dat we straks met de hele familie onder de boom zitten, wordt steeds kleiner. Veel Nederlanders slaan de feestmaand dan ook het liefst helemaal over. 

Sinterklaas moet dit jaar al al helemaal het onderspit delven. Uit het onderzoek dat PostNL deed onder duizend Nederlanders blijkt dat zes keer zoveel Nederlanders kerst vieren dan Sinterklaasavond. Van de ondervraagden viert maar 1 op de 10 dit jaar pakjesavond.

Blokjeskerst

Door alle maatregelen ziet het er naar uit dat kerst dit jaar in minimaal gezelschap wordt gevierd. Wordt het een blokjeskerst, een eenzame kerst of een kerst uitgesmeerd over een hele week? 1 op de 3 Nederlanders ziet door al die maatregelen in ieder geval flink op tegen het bedenken hoe ze de feestmaand precies moeten doorbrengen met hun dierbaren.

Kaartjes sturen

In de eerste golf gingen mensen elkaar al meer kaartjes sturen, en nu kerst op de stoep staat lijkt het erop dat dit weer gebeurt. Waar kerstkaarten sturen tot vorig jaar vooral iets was wat alleen die ene oudtante en een vriendin van de basisschool nog deden, geeft nu maar liefst 40% aan meer kaarten te versturen dan normaal. Bovendien staan we er zelf ook om te trappelen: 82% vindt het dit jaar nóg leuker een kaartje te krijgen.

Kortom: sla een dozijn kaarten in en klim in de pen voor wat bemoedigende woorden. Krijgt die decembermaand toch nog een beetje glans.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de VIVA-nieuwsbrief

Beeld: iStock

Football news:

Messi raakte Villalibre op de achterkant van het hoofd en kreeg de eerste rode kaart in 753 wedstrijden in Barca
Conte op 2:0 met Juve: Inter leerde om het bloed te voelen en het spel te doden. Inter hoofd coach Antonio Conte deelde zijn gedachten na de wedstrijd van de 18e Ronde van Serie A met Juventus
Vidal about 2:0 met Juve: Inter versloeg het beste team in Italië. Wij geloven dat we de Scudetto kunnen winnen deze overwinning is belangrijk voor mij, voor het team. Het was een zeer moeilijke wedstrijd tegen het beste team in Italië. Ik ben blij dat ik mijn eerste doelpunt scoorde voor Inter, erg gelukkig. Ik denk dat we vandaag bewezen hebben dat we kunnen concurreren voor de scudetto. Dit geeft ons vertrouwen dat we kunnen blijven vechten en de Scudetto kunnen winnen, omdat we de sterkste ploeg in de afgelopen negen jaar hebben verslagen. We geloven dat we het helemaal kunnen, zei Vidal
Pirlo about 0:2 met Inter: Juve had niet slechter kunnen spelen, het team kwam gewoon niet op het veld
Pep op de tweede plaats: City reed achter Liverpool en won een paar wedstrijden. Nu neem ik een glas wijn
Man City is nog dichter bij het heroveren van de Premier League titel. Stones about 4:0 Met Crystal Palace ... Manchester City verdediger John Stones ... Het is lang geleden dat ik mijn laatste doelpunt scoorde ... Tegen Manchester United voor Everton. Ik denk dat ik 19 was. Het is te lang geleden. Ik probeer bij te dragen aan de doelen. Vaak zat ik in goede posities, maar ik kon niet scoren. Ik heb hard gewerkt in de training om meer te scoren. Ik wil er drie scoren. Vandaag zijn we een stap dichter bij wat we willen bereiken. Namelijk-om de titel van de Premier League terug te geven zei Stones
Man City won 9 van de 10 wedstrijden en gaf 1 goal met een paar verdedigers Stones-Dias