Netherlands

Overleg tussen bonden en rvc L1 mislukt: rechtszaak volgende stap

Het overleg tussen de raad van commissarissen (rvc) van L1 en de vakbonden is mislukt. De rvc weigert de omstreden directeur Peter Elbers te laten vallen en zegt nu naar de ondernemingskamer stappen. Het personeel en de vakbonden beraden zich op vervolgstappen.

In een gezamenlijke verklaring aan het personeel schrijven bonden en de raad van commissarissen dat er meerdere keren is gesproken en dat dinsdagavond bleek dat overeenstemming niet mogelijk is. Wel worden elkaars standpunten en posities gerespecteerd.

NVJ-onderhandelaar Wais Shirbaz: ‘We zijn natuurlijk niet blij met deze conclusie van de rvc. De stap naar de Ondernemingskamer kost veel tijd, veel geld en veel negatieve publiciteit voor L1. Dus in vele opzichten schadelijk voor L1. Om deze redenen was een serieuze poging om in overleg met ons en het personeel op zoek te gaan naar een duurzame oplossing voor de bestaande situatie een logische keuze geweest. De komende dagen gaan we met ons achterban in gesprek over de mogelijke vervolgstappen’.

In een aanvullende verklaring aan het personeel schrijft de rvc: ‘De rvc heeft eerder reeds vastgesteld dat sprake is van een complexe problematiek binnen L1. Juist omdat op dit moment binnen L1 sprake is van verschillende opvattingen en percepties, is het belangrijk dat een onafhankelijke partij zorgvuldig onderzoek doet naar de ontstane situatie. De Ondernemingskamer biedt daartoe de beste waarborgen. Daarnaast zullen wij de Ondernemingskamer vragen om direct, op interim-basis, een tweede bestuurder te benoemen. Deze voorlopige maatregel is mede gericht op het brengen van rust in de organisatie en het oplossen van directe problemen’.

‘In dit proces is het individuele belang uiteraard ondergeschikt aan continuïteit en functioneren van L1. Elke oplossing die gericht is op een duurzame oplossing van de problematiek moet bespreekbaar zijn. Wie of wat dat ook betreft. Er moet een structurele oplossing komen die ervoor zorgt dat alle medewerkers weer veilig en met plezier hun werk kunnen doen, met respect voor elkaar, met borging van privacy en vrijheid van pers en in een gezond en gerespecteerd L1’.

Shirbaz wil eerst met zijn achterban overleggen voordat hij reageert op het eventueel aanstellen van de interim-manager en de suggestie om samen met de rvc naar de Ondernemingskamer te gaan.

Lees ook:
De stap naar de Ondernemingskamer van L1 is op zijn minst bijzonder

Football news:

Tottenham heeft Mourinho ontslagen. Nee, De Super League heeft er niets mee te maken
Minstens 2 clubs uit Frankrijk zullen elk jaar in de Super League spelen
Mesut Ozil: kinderen dromen van het winnen van de World Cup of de Champions League, niet een of andere Super League. Het plezier van grote wedstrijden is dat ze gebeuren een of twee keer per jaar
Disneyficatie van voetbal. Waar komt de Super League vandaan?
Carragher op Super League: Ik ben het zat dat Liverpool ' s reputatie zo beschadigd is. En het schandelijke kapitalisme van Manchester United verbaast me niet.Jamie Carragher, voormalig verdediger van Liverpool, heeft zich kritisch uitgelaten over de oprichting van de Europese Super League
De Bruyne zal de wedstrijd tegen Aston Villa missen. De ernst van de blessure is nog niet vastgesteld
Ander Herrera op Super League: Dreams zal tot een einde komen. Ik hou van voetbal en ik kan niet zwijgen. PSG middenvelder Ander Herrera heeft zich uitgesproken tegen de oprichting van een Europese Super League