Davy Pröpper lijkt de vijfde versterking voor PSV voor komend seizoen te worden. Volgens het Eindhovens Dagblad en VI nadert de Eindhovense club een akkoord met Brighton & Hove Albion over een terugkeer van de middenvelder in het Philips Stadion.

PSV en Brighton zouden elkaar inmiddels zo ver genaderd zijn dat de 29-jarige Pröpper waarschijnlijk snel de overstap kan maken. Mogelijk wordt de transfer komend weekend al grotendeels afgerond.

Aanvankelijk vroeg Brighton 10 miljoen euro voor Pröpper, maar dat bedrag zou inmiddels flink gezakt zijn. Het is onbekend welk bedrag de Eindhovenaren willen neerleggen voor de negentienvoudig Oranje-international.

Pröpper wil zelf graag terugkeren bij PSV, waarvoor hij tussen 2015 en 2017 ook uitkwam. Daarna verhuisde hij naar Brighton, waar hij afgelopen seizoen zijn basisplaats verloor. De geboren Arnhemmer heeft bij de Premier League-club nog een contract tot medio 2023.

PSV is ver voor de start van volgend seizoen behoorlijk actief op de transfermarkt. Eerder op vrijdag nam de club Marco van Ginkel definitief over van Chelsea. Hij werd na Joël Drommel, André Ramalho en Philipp Mwene al de vierde versterking voor komend seizoen.

Voor PSV begint het nieuwe seizoen over iets meer dan een maand. De ploeg van coach Roger Schmidt speelt dan tegen Galatasaray in de tweede voorronde van de Champions League.