Netherlands

Reisadvies voor Oostenrijk aangescherpt naar oranje

Het reisadvies voor een aantal deelstaten in Oostenrijk wordt woensdag aangescherpt van geel (veiligheidsrisico’s) naar oranje, wat inhoudt dat alle niet-noodzakelijke reizen worden ontraden. Het ministerie van Buitenlandse Zaken meldt dat die maatregel wordt genomen, omdat het aantal besmettingen met het coronavirus in heel Oostenrijk hoog is.

Het gaat om de deelstaten Karinthië, Burgenland, Steiermark en de regio Ost-Tirol. Daardoor heeft heel Oostenrijk woensdag kleurcode oranje en geldt het advies naar Oostenrijk te reizen alleen als het noodzakelijk is en niet voor toeristische reizen. Uitzonderingen zijn de gemeenten Hinterriss en Jungholz in de deelstaat Tirol en de gemeente Kleinwalsertal/Mittelberg in de deelstaat Vorarlberg.

Vanaf woensdag moeten reizigers na een verblijf in Oostenrijk bij terugkeer in Nederland tien dagen in thuisquarantaine. Dit moet ook als vanaf een Oostenrijkse luchthaven naar Nederland wordt gevlogen. Automobilisten op doorreis zijn verplicht in één keer door te rijden. Alleen korte pauzes bij tankstations zijn toegestaan.

Football news:

De grootste momenten van de grootste carrière: van zijn debuut voor Argentinos juniors, de overwinning op de USSR aan de YCHM tot de Hand van God en Napels
Het uitvluchtformulier van Barcelona voor het seizoen 2021/22 zal paars zijn
Champions League wedstrijden zullen beginnen met een minuut stilte ter nagedachtenis van Maradona
Hoe herinner je je Maradona? Laten we warme herinneringen delen, verhalen uit je jeugd en hoeveel je Diego
Barcelona Twitter: Dank u voor alles, Diego
Real Madrid: Maradona - een icoon van miljoenen fans, een van de grootste in de geschiedenis van het voetbal
Oekraïne kreeg een 0:3 nederlaag in het spel met Zwitserland. De UEFA maakte een beslissing over het resultaat van de wedstrijd tussen de nationale teams van Oekraïne en Zwitserland in de Volkenbond, die niet plaatsvond vanwege de uitbraak van het coronavirus in het Oekraïense team. De wedstrijd zou plaatsvinden op 17 November, maar werd geannuleerd. De UEFA heeft de Oekraïense nationale ploeg een 0:3 technische nederlaag toegekend, omdat het team zelf verantwoordelijk is voor het feit dat het spel niet heeft plaatsgevonden. Zo scoorde Zwitserland 6 punten in groep A4 van de Volkenbond en behield zijn inschrijving in de hoogste divisie van het toernooi. Op dit moment is Oekraïne gedegradeerd tot groep B, maar de voetbalfederatie van het land heeft het recht beroep in te stellen tegen het besluit van de UEFA tot CAS