Netherlands

Rotterdam start campagne over coronagevaar voor studenten

Gerelateerd

Zeeuwse hoteliers en horeca-uitbaters hebben de afgelopen dagen veel...

In de afgelopen zeven dagen zijn er in Nederland 2.588 nieuwe besmettingen met...

Attractiepark Toverland in het Noord-Limburgse Sevenum trekt de proef waarin...

In Rotterdam is vandaag een campagne gestart om studenten te wijzen op de coronamaatregelen en het belang van een test bij klachten. Dit omdat er steeds meer besmettingen zijn onder studenten in de Maasstad.

De campagne is een samenwerking tussen de gemeente Rotterdam en meerdere studentenverenigingen. Zo’n vijftig studenten zullen de komende tijd jonge mensen wijzen op de regels en het belang van testen bij verschijnselen. Onder het credo “Niet lukken, maar testen”, moeten jongeren beter bewust worden van de regels.

Burgemeester Ahmed Aboutaleb heeft onlangs ook al een brief gestuurd naar alle studenten in het hoger onderwijs in Rotterdam, waarbij hij hen met klem vraagt hun verantwoordelijkheid te nemen. Zowel de gemeente als de GGD maakt zich grote zorgen omdat studenten zich niet zo snel laten testen. Daarnaast vinden studenten het lastig om in quarantaine te gaan en hebben ze moeite met het bron- en contactonderzoek van de GGD.

Lees ook: GGD slaat alarm na corona-uitbraak onder groep Rotterdamse studenten

Folders met hengels

De campagne is dinsdagmiddag op het grote plein voor Rotterdam Centraal ingeluid. Hierbij was burgemeester Aboutaleb ook aanwezig. Bij de start werden onder andere folders uitgedeeld met hengels, zodat er op ludieke wijze meer afstand werd gehouden.

Ook online wordt er campagne gevoerd. Dit is bedacht en uitgevoerd door studenten.

Tekst: Redactie / ANP | Beeld: ANP

Football news:

Barcelona 's Interesse in Isak nam toe na Koeman' s benoeming. Larsson heeft een hoge dunk van de speler (Mundo Sebortivo)
Manuel Pellegrini: als je tegen Real Madrid en var speelt, is het te veel
PSV en Porto zijn geïnteresseerd in Barcelona middenvelder PUC. Volgens Mundo Deportivo willen PSV en Porto de club niet verlaten. De speler zelf is van plan om in de club te blijven en te vechten voor een plaats in het team. Puig heeft onlangs de Catalaanse directie op de hoogte gebracht van zijn onwil om Barca te verlaten, ondanks het feit dat hoofdcoach Ronald Koeman hem adviseerde om te vertrekken in bruikleen. De statistieken van de 21-jarige Spanjaard zijn hier te vinden
Puyol over Barcelona: als we het kampioenschap willen winnen, moeten we zeer goed presteren
Schalke heeft Wagner ontslagen. Het team heeft de Bundesliga niet meer gewonnen sinds januari
Iacini op 3:4 met Inter: zelfs een gelijkspel zou een oneerlijk resultaat, gezien hoeveel kansen Fiorentina maakte
Ramos Pro 3:2 met Betis: de scheidsrechter deed zijn best en deed niets met opzet