Netherlands

‘Ruim drie keer zoveel methlabs opgerold in 2020’

Foto: ANP

Afgelopen jaar zijn in Nederland meer dan drie keer zoveel methlabs opgerold dan in 2019. Dat meldt NRC op basis van een jaarlijkse rapportage over synthetische drugs van de politie, die de krant heeft ingezien.

In 2020 zijn er 108 drugslabs opgerold door de politie, bijna een kwart meer dan een jaar eerder. Het gaat in die labs om de productie van amfetamine (speed), methamfetamine (crystal meth), MDMA (xtc), GHB en andere designerdrugs. In 32 van de opgerolde labs werd crystal meth gemaakt.

Dat de politie meer drugslocaties wist op te sporen, kwam mede door de hack van EncroChat, een versleutelde berichtenserver die de politie begin vorig jaar wist te kraken. Daardoor kon de politie een netwerk van laboratoria ontmantelen waar crystal meth werd geproduceerd.

Tegelijkertijd daalde het aantal vondsten van drugsafval voor het tweede jaar op rij. In 2020 werden er 178 ‘dumplocaties’ aangetroffen. Het jaar daarvoor waren dat er nog 191. Het piekjaar was in 2018, toen zijn er 292 drugsdumpingen geregistreerd.

Football news:

Fonseca op 1:1 met Atalanta: Roma was beter in de tweede helft en toonde karakter
Vijf jaar geleden bouwde esports zijn eigen Super League. Het project mislukte door de ontevredenheid van de spelers
Keylor Navas is de beste Ligue 1 speler in Maart
Rodgers op 3-0 Met West Brom: Leicester kan veel beter spelen
Sorokin over de extra eurowedstrijden in St. Petersburg: de beslissing moet op politiek niveau worden genomen. Hoewel het niet wordt geaccepteerd
Gasperini op 1-1: Atalanta had Roma moeten verslaan
Ex-hoofd van Loko Naumov op Nikolic: ik kan hem nog niet helemaal loven. Er zijn 5 belangrijke wedstrijden links