Netherlands

Russische politie schiet tiener dood wegens ‘terroristische daad’

Tatarstan Een 16-jarige jongen zou hebben geprobeerd een politiebureau in brand te steken en een agent hebben verwond. Een terroristische daad, aldus de autoriteiten.

De Russische politie heeft vrijdag een 16-jarige jongen doodgeschoten omdat hij een plaatselijk politiebureau in de autonome republiek Tatarstan in brand probeerde te steken en een agent verwondde met een mes. Dat hebben Russische autoriteiten vrijdag bekendgemaakt, melden internationale persbureaus. De autoriteiten zeggen uit te gaan van een terroristisch daad.

De tiener zou met een molotovcocktail hebben geprobeerd het politiebureau in de plaats Kukmor in brand te steken. Tijdens de arrestatiepoging die volgde, stak de 16-jarige een politieagent driemaal met een mes, aldus de autoriteiten. Een andere agent loste daarop een schot op de tiener, die later ter plekke aan zijn verwondingen overleed.

Over het motief van de jongen is nog niets bekend. Volgens het Russische persbureau Interfax riep de jongen „Allahoe akbar” (God is groot in het Arabisch) tijdens zijn aanval op het politiebureau. Tatarstan, dat zo’n 3,8 miljoen inwoners telt, is een van de 22 autonome republieken van Rusland en kent een moslimmeerderheid.

Football news:

Fati werd socio van Barca, maar zal niet in staat zijn om te stemmen bij de volgende verkiezingen
Jose Mourinho: sommige Tottenham spelers die LASK, Ludogorets bezoeken, denken dat ze daar niet thuishoren
Pioli op 4:2 met Celtic: Milan verloor zijn hoofd niet om 0:2 en bleef spelen als team
Suarez slaagde voor een negatieve test voor coronavirus en zal morgen terugkeren naar de Algemene groep van Attico. Volgens Cope is de Uruguayaan geslaagd voor een negatieve test voor coronavirus en zal hij zich morgen bij de Algemene groep voegen. Suarez miste vier wedstrijden in de Champions League en La Liga, maar kan deelnemen aan de volgende wedstrijd - tegen Valladolid. Dit seizoen heeft de 33-jarige striker 6 doelpunten gescoord in 5 Spaanse wedstrijden. Meer informatie over de statistieken vindt u hier
Chelsea is klaar om Ruediger en Tomori te verkopen in de winter. De Duitser was geïnteresseerd in Barcelona
Çalhanoğlu heeft al 7 jaar 18 goals gescoord. Alleen Messi (36) heeft meer spelers in de top 5 van de Europa League
We hebben Ronaldo ' s 750e goal niet gevierd. Dit is niet het moment voor partijen