Netherlands
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Schaatsers op 500 meter in middenmoot, diskwalificatie Otterspeer

Foto: ANP

De schaatsers hebben bij de wereldbekerwedstrijd in Salt Lake City op de tweede 500 meter genoegen moeten nemen met plekken in de subtop. Hein Otterspeer leek de beste Nederlander te worden, maar werd gediskwalificeerd. Kai Verbij werd met 34,31 negende.

De zege ging naar Wataru Morishige, die onder de 34 seconden dook: 33,99. Hij bleef daarmee de Rus Artem Arefjev (34,00) en wereldkampioen Laurent Dubreuil (34,05) uit Canada voor. De uitslag is onder voorbehoud omdat de Japanner Tatsuya Shinhama, die werd gehinderd, nog gaat overrijden.

Otterspeer bleef in zijn rit Nederlands kampioen Kai Verbij net voor en was met 34,26 0,1 seconde sneller dan twee dagen geleden. Zijn tijd was uiteindelijk echter niet geldig, omdat hij geen transponder om had. De Chinees Tingyu Gao, die afgelopen vrijdag met 33,96 de snelste tijd van het weekend had neergezet, startte vals en werd eveneens gediskwalificeerd.

Dai Dai N’tab kwam tot 34,35. Dat was goed voor de tiende plaats. Merijn Scheperkamp wist zijn nieuwe toptijd van 34,48 van afgelopen vrijdag niet te verbeteren. Hij reed in zijn tweede 500 meter op de Utah Olympic Oval 34,52 en werd twaalfde.